Espanyol
Esports Futbol 28/01/2012

L'Espanyol pateix fins l'últim minut per superar un Mallorca amb un home menys (1-0)

El porter balear Aouate ha estat el protagonista negatiu del partit, primer per regalar la pilota en el gol blanc-i-blau i després per una expulsió injusta al segon temps

Els jugadors de l'Espanyol feliciten Weiss pel seu gol contra el Mallorca

BarcelonaL'Espanyol ha pogut sumar els tres punts davant el Mallorca en un enfrontament on, una vegada més, ha hagut de patir fins al final. Un solitari gol de Weiss –després d'un error d'Aouate– ha decidit un partit on el mateix porter dels balears ha estat protagonista al segon temps per una expulsió injusta. Tots dos equips arribaven tocats moralment per l'eliminació a la Copa d'aquesta setmana: l'Espanyol al camp del Mirandés i el Mallorca contra l'Athletic Club.

Catalans i mallorquins han saltat al terreny de joc amb poca vocació ofensiva. Espanyol i Mallorca estaven més preocupats per mantenir la seva porteria a zero que no pas per anotar el primer gol, i això s'ha traduït en tímids atacs per part de tots dos conjunts. Tant, que els primers 45 minuts s'han resolt per una jugada aïllada, quan Weiss ha aprofitat un regal d'Aouate per marcar el primer gol.

En una pilota llarga, el porter del Mallorca ha topat amb Cáceres i ha caigut al terra, deixant la pilota morta a l'interior de l'àrea perquè el jugador eslovac la recuperés i introduís l'esfèrica al fons de la porteria. Un gol que no ha variat el guió, ja que tots dos conjunts han mantingut el seu plantejament fins arribar al descans.

La segona part ha estat marcada per l'expulsió injusta del porter Aouate, que ha vist la vermella directa després que l'àrbitre Iglesias Villanueva interpretés que havia fet caure Rui Fonte fora de l'àrea, quan en realitat ha tocat la pilota. En qualsevol cas, el Mallorca s'ha vist obligat a jugar amb un home menys durant tot el segon temps, amb el desgast físic que això comporta.

Just a l'acció posterior, Raúl Rodríguez ha tingut el segon gol de l'Espanyol a les seves botes després del llançament de la falta per part de Weiss. L'eslovac ha xutat al pal, i el defensa no ha pogut aprofitar el rebuig per marcar a porteria buida.

Però contràriament al que es podria preveure, ha estat el Mallorca qui ha posat setge a la porteria de Kiko Casilla. Amb un Chory Castro molt actiu que ha trobat un forat lliure per la banda dreta que defensava Galán. Una successió d'atacs i ocasions on el porter ha estat providencial. Primer amb una rematada de Martí a boca de canó, i al temps de descompte amb una estirada que ha impedit que el tir de Castro entrés a la porteria.

De la seva banda, l'Espanyol també ha tingut alguna ocasió clara, com un 1 contra 1 de Raúl Rodríguez que ha ha tret Calatayud amb els peus.

Finalment no hi han hagut més gols, i els blanc-i-blaus han sumat una nova victòria al seu estadi que els consolida a les posicions capdavanteres de la Lliga. Els de Pochettino acaben la jornada amb 31 punts i igualen el Llevant –que té un partit menys– a la 4a posició de la Lliga. Mentre el Mallorca es manté a la zona baixa a només 3 punts del descens.

Espanyol 1 - Mallorca 0

ESPANYOL: : Kiko Casilla; Galán, Raúl Rodríguez, Héctor Moreno, Dídac; Baena, Forlín (Cristian Gómez, min.60), Romaric (Javi López, min.85); Weiss, Verdú i Rui Fonte (Thievy, min.55).

MALLORCA: Aouate; P.Cendrós, Chico Flores, Ramis, P.Cáceres; Joao (Pina, min.46), Martí; Pereira (Ogunjimi, min.46), Alfaro (Calatayud, min.49), Chori Castro i Víctor Casadesús.

GOLS: 1-0, min.19: Weiss.

ÀRBITRE: Iglesias Villanueva. Targeta groga a Cendrós (min.45), Forlín (min.53), Héctor Moreno (min.57), Cristian Gómez (min.63), Baena (min.76), Thievy (min.80) i Chico (min.88). Targeta vermella: Aouate (min.46).

ESTADI: Cornellá-El Prat, 19.740 espectadors.