Espanyol
Esports Futbol 04/02/2012

L'Espanyol suma un punt contra l'Athletic en un immens partit a San Mamés (3-3)

De Marcos al minut 25 ha avançat els locals i Romaric, amb un xut des de la frontal, ha empatat poc després. A la segona meitat, Weiss ha marcat per a l'Espanyol, però Llorente i Javi Martínez han capgirat el marcador. Al minut 92, Albín ha marcat el definitiu 3-3

Javi Martínez i Weiss es disputen una pilota a San Mamés.

BarcelonaL'Espanyol ha aconseguit un empat miraculós a San Mamés, després d'un partit intensíssim contra l'Athletic. Els bascos han començat per davant en el marcador després d'un gol de De Marcos, però els de Pochettino han pogut remuntar provisionalment amb gols de Romaric i Weiss. Llorente i Javi Martínez, amb dos gols de cap, han tornat a avançar els de Bilbao, però l'Espanyol, gràcies a una última ocasió d'Albín, ha pogut empatar per seguir a les portes de la zona Champions.

Els de Bielsa han sortit en tromba a l'atac, com sempre que juguen a casa i, de mica en mica, han fet recular l'Espanyol, que també volia ser valent des del principi però que no ha pogut amb l'empenta local. Una rematada de cap de Llorente des de l'àrea petita ha sigut el primer avís dels bascos, que han fregat el gol amb xuts des de lluny de De Marcos i David López. Kiko Casilla, amb grans aturades, ha salvat l'Espanyol en diverses ocasions, fins que al minut 25 s'ha empassat una rematada amb la punta del peu de De Marcos, després que Dídac li regalés una pilota amb el cap, en un refús molt dolent del lateral esquerre periquito.

L'1-0 feia justícia al bon futbol, àgil i vertical, del conjunt basc. L'Espanyol, però, ha sabut reaccionar poc després i, animat i empès per Weiss, ha avançat les línies. En una jugada de l'eslovac, una pilota solta ha arribat a Romaric, que s'incorporava a la mitja lluna i ha engaltat un xut col·locat al qual no ha pogut arribar Gorka Iraizoz. Era el minut 32.

L'empat ha donat confiança l'Espanyol, que ha acabat molt fort el primer temps, i fins i tot ha disposat d'alguna altra ocasió per marcar. L'entusiasme s'ha mantingut al segon temps i, en la primera jugada de la represa, Weiss s'ha inventat un xut des de 35 metres que s'ha colat a la porteria de Gorka i ha situat un esperançador 1-2. Els blanc-i-blaus han començat a combinar bé en atac, amb parets, amb triangulacions perilloses entre Rui Fonte, Verdú, Weiss i Coutinho. El brasiler, que avui ha debutat amb la samarreta de l'Espanyol i ho ha fet com a titular, ha hagut de ser substituït al minut 63 per una lesió després d'un mal gest en un xut.

Abans, Llorente havia aconseguit tornar a igualar el partit, amb una gran rematada de cap després d'una falta lateral. El davanter basc ha superat el tou marcatge de Dídac per posar el 2-2 al marcador al minut 58. Sis minuts més tard, Javi Martínez ha tornat a avançar l'Athletic, amb un brillant gol de cap després d'una centrada mil·limètrica d'Ander Herrera des de la banda dreta.

Quan l'Athletic s'ha vist per davant en el marcador, ha tornat a sentir-se fort i Muniain i Susaeta, que ha estavellat una pilota a l'escaire, han estat a punt d'ampliar l'avantatge local. L''Espanyol ha buscat la remuntada prenent més riscos en atac. L'entrada de Thievy, Albín i Uche semblava que no canviaria el signe del partit, fins que, gairebé en l'última ocasió del partit, Albín s'ha tret de la màniga una rematada que s'ha colat a la porteria fregant el travesser.

En l'últim sospir, l'Espanyol ha rescatat un valuós punt que el permet seguir empatat a la classificació amb el Llevant, que també ha sumat un empat en el seu partit contra el Racing (1-1).

Fitxa tècnica: Athletic, 3 - Espanyol, 3

Athletic: Gorka; Iraola, San Jose, Javi Martínez, Aurtenetxe; Iturraspe, De Marcos, Iñigo Perez (46’ Ander Herrera); David Lopez (46’ Susaeta), Llorente (75’ Toquero), Muniain

Espanyol: Kiko Casilla; Javi López, Raúl Rodríguez, Héctor Moreno, Dídac; Forlín (81’ Uche), Romaric; Weiss, Verdú, Coutinho (66’ Thievy) i Rui Fonte (74’ Albín)

Gols: 1-0 De Marcos (25’), 1-1 Romaric (32’), 1-2 Weiss (48’), 2-2 Llorente (58’), 3-2 Javi Martínez (64’), 3-3 Albín (92')

Àrbitre: Fernández Borbalán (Comitè andalús). Ha amonestat Muniain (28’), David López (43’), Weiss (58’), Forlín (69’), Iturraspe (84'), Ander Herrera (85'), Javi Martínez (90'), Albín (92').