Espanyol
Esports Futbol 22/10/2011

Un solitari gol de Sergio García dóna els tres punts a l'Espanyol al camp del Racing (0-1)

Els blanc-i-blaus s'han vist superats a l'inici del 2n temps però han pogut marcar gràcies a una excel·lent passada a l'espai de Verdú que ha culminat Sergio García

Héctor Moreno cau davant Stuani

BarcelonaUn solitari gol de Sergio García al quart d'hora de la segona part ha servit perquè l'Espanyol guanyés al camp del Racing de Santander, i sumés la segona victòria consecutiva a domicili, després d'imposar-se al camp del Rayo Vallecano la setmana passada, també pel resultat de 0 a 1.

El tècnic de l'Espanyol ha sorprès tothom deixant fora de la convocatòria i de l'onze a Jordi Amat. L'aposta de Pochettino ha estat que l'eix de la defensa l'ocupin Héctor Moreno i Raúl Rodríguez, mentre que en la resta de posicions ha donat continuïtat al mateix equip que va derrotar el Rayo Vallecano diumenge passat. El doble pivot ha tornat a ser territori de Forlín i Javi Márquez. Mentre Baena, una setmana més, ha començat a la banqueta.

L'aposta del tècnic argentí ha donat els seus fruits a l'inici del partit. L'Espanyol ha aconseguit el control de la pilota i ha dominat el joc, arribant a la porteria de Toño, tot i que sense ocasions excessivament clares de perill. La primera acció ha estat un xut de Romaric des de la frontal, que ha pogut salvar el porter local. Però cap al minut 20 el Racing ha començat a estirar les línies i ha tingut una primera ocasió per mitjà d'un cop de cap de Stuani.

A partir d'aquí el domini blanc-i-blau ha disminuït, i el Racing s'ha trobat una mica més còmode sobre el terreny de joc, encara que sense inquietar en excés la porteria de Cristian. Tanmateix, els locals s'han pogut avançar just abans del descans amb una rematada de Diop que ha sortit desviada.

El segon temps ha tingut un dominador inicial: el Racing. Els homes de Cúper han sortit més endollats i han tingut el gol a tocar, amb un xut de falta de Diop que ha tocat el travesser i una rematada de cap de Stuani. Però precisament en el moment que el conjunt local dominava amb més intensitat, els blanc-i-blaus han pogut anotar gràcies a una excel·lent jugada de Joan Verdú, que ha fet una passada a l'espai perquè Sergio superés el porter Toño amb una rematada de primeres.

Un gol que ha capgirat totalment l'enfrontament. L'Espanyol ha passat de ser dominat a ser el dominador, i ha mantingut el control de la pilota i, en general, del partit, contra un Racing que només ha pogut acostar-se a la porteria periquita amb accions aïllades. Joan Verdú, a la posició de mitja-punta, ha estat dels més actius en el segon temps, i ha dut de corcoll la defensa càntabre. Els de Pochettino haurien pogut sentenciar, però malgrat les ocasions no han sabut foradar la porteria de Toño.

Així s'ha anat consumint el partit, mentre el Racing, en una última ocasió al límit del temps reglamentari, ha intentat superar Cristian. Però el porter de l'Espanyol ha pogut aturar la canonada d'Ariel, per així assegurar els tres punts pels periquitos.

Racing 0 - Espanyol 1

RACING: Toño, Francis, Álvaro G., Torrejón, Cisma; Adrián, Diop; Munitis, Arana (80' Jairo), Óscar Serrano (63' Koné) i Stuani (67' Nahuelpán). Entrenador: Héctor Cúper

ESPANYOL: Cristian; Javi López, Raúl, Héctor Moreno, Dídac; Forlín, Javi Márquez (86' Baena); Sergio García, Romaric (56' Dátolo), Verdú i Álvaro (75' Pandiani). Entrenador: Mauricio Pochettino

GOLS: 0-1 Sergio García (59').

ÀRBITRE: Turienzo Álvarez. Col·legi Basc. TARGETES GROGUES: Javi López (28'), Raúl Rodríguez (53'), Javi Márquez (54'), Adrián (65'), Cristian (87').

ESTADI: Nuevo Sardinero. Uns 10.000 espectadors.