Espanyol
Esports Futbol 22/03/2012

Pandiani rescata un punt al temps afegit davant el Betis (1-1)

El davanter uruguaià de l'Espanyol ha marcat un gol al minut 92 que ha permès neutralitzar el gol que, al 79, havia marcat Rubén Castro i que ha estat a punt de donar el triomf al Betis

Baena defensa amb falta Jorge Molina

BarcelonaL'Espanyol ha aconseguit un empat més que merescut al minut 92, gràcies a un obús de Pandiani que s'ha colat per tot l'escaire i que ha permès als blanc-i-blaus igualar el gol que, al minut 79, havia marcat Rubén Castro. En un partit que s'ha començat a jugar a partir de la segona meitat, després d'uns primers 45 minuts molt fluixos, el Betis ha fregat el triomf després que Rubén Castro rematés una bona centrada de Jonathan Pereira. Superat el temps afegit, Pandiani s'ha trobat una pilota dins l'àrea i ha carregat la cama per enviar un potent xut lluny de l'abast del porter Fabricio. El punt permet a l'Espanyol seguir ocupant una de les places d'Europa League, però no permet als andalusos allunyar-se gaire de la zona de descens.

Rotacions obligades pel cansament

Els resultats de la 29a jornada de Lliga havien sigut força favorables per als objectius europeus de l'Espanyol, que ha sortit al Benito Villamarín amb una alineació amb canvis destacats respecte al partit de dilluns davant el Racing. Sense Verdú, sancionat, ni Sergio García, lesionat, Pochettino ha revolucionat l'onze donant entrada al recuperat Raúl Rodríguez (i descartant Amat) en defensa, Baena i Romaric al doble pivot (ha donat descans a Forlín), i a tres cares noves a l'atac: Rui Fonte, Albín i Álvaro, en els llocs de Sergio García, Weiss, Verdú i Uche.

L'efecte de tants canvis ha sigut un primer temps ensopit, imprecís i amb molt poc futbol que ha acabat amb 0-0 i sense cap ocasió clara de perill per marcar de cap dels dos equips. Només Coutinho, que ha demanat totes les pilotes, ha intentat revolucionar el joc periquito, que no ha trobat la manera de connectar amb Álvaro en punta. Albín i Rui Fonte no s'han associat a camp rival i l'equip ha acabat jugant més vertical del que és habitual. El Betis tampoc ha sabut canviar el guió i, malgrat apostar per sortir a jugar i dominar la possessió, ha caigut en la precipitació. Jefferson Montero, per banda esquerra, ha sigut l'home més perillós dels andalusos.

Segona meitat molt més atrevida

A la represa, el partit ha començat més revolucionat. Juanma i Beñat, amb dues accions consecutives, han inquietat Kiko Casilla, que havia viscut molt tranquil durant 45 minuts. L'Espanyol també ha sortit amb ganes d'apropar-se a la porteria de Fabricio. Coutinho, amb alguna diagonal, i Albín, amb un parell de xuts llunyans, han ensenyat quin podia ser el camí.

El partit ha anat recuperant el ritme més calmat, de mica en mica, i han hagut de ser els tècnics, amb un parell de canvis després del quart d'hora, els que han tornat a accelerar el joc. Pochettino ha donat entrada a Cristian Gómez per Albín, per reforçar el mig del camp i avançar la posició de Romaric. L'ivorià ha jugat més còmode sense responsabilitat defensiva, sense haver de mantenir la zona i gaudint de molt més terreny per deixar anar la seva força. Pepe Mel també ha mogut fitxa, i ha gastat els seus tres canvis ben aviat.

La conseqüència ha sigut un últim quart d'hora de joc de moltes ocasions. Segons abans que Pandiani sortís al terreny de joc per caçar-ne alguna, el Betis ha aconseguit el seu gol, obra de Rubén Castro. Jonathan Pereira, des de la dreta, ha enviat una centrada mil·limètrica al segon pal, que han defensat malament els blanc-i-blaus, massa oberts, i el davanter andalús ha rematat a gol.

L'Espanyol, valent i enfadat pel resultat, s'ha estirat buscant el gol de l'empat. Pandiani i Uche han començat a rondar l'àrea en cada acció i, en l'última jugada, l'uruguaià ha pogut trobar l'ocasió clara de remat que estava esperant. Després d'una centrada lateral, mal refusada pel Betis, la pilota ha caigut a les botes de Pandiani, que ha fet un xut potent, creuat, que ha entrat per l'escaire i ha deixat el marcador en l'1-1 final.

Fitxa tècnica

Betis: Fabricio; Nelson, Paulao, Dorado, Nacho; Beñat (73' Salva Sevilla), Iriney; Juanma (56' J. Pereira), Rubén Castro, Jefferson M.; Jorge Molina (60' Pozuelo).

Espanyol: Kiko Casilla; Javi López, Raúl R., Héctor M., Dídac; Baena, Romaric; Rui Fonte (79' Pandiani), Albín (63' Cristian Gómez), Coutinho; Álvaro V. (70' K. Uche).

Àrbitre: Iglesias Villanueva (comitè gallec). Ha amonestat Juanma (29'), Baena (41'), Héctor Moreno (67').

Gol: 1-0, Rubén Castro 79'. 1-1, Pandiani (92').