Espanyol
Esports Futbol 10/04/2011

L'Espanyol busca recuperar la confiança amb una victòria al Rico Pérez contra l'Hèrcules

L'absència de Javi Márquez i David Garcia obligarà Pochettino a moure peces respecte l'onze que va alinear contra el Racing. Els podrien reemplaçar Duscher i Álvaro, modificant les posicions d'alguns jugadors

Natalia Arroyo
2 min
Duscher lluita una pilota amb el Kun.

BarcelonaUna setmana més, l’Espanyol haurà de condicionar l’onze contra l’Hèrcules als pocs jugadors de la primera plantilla que té disponibles, després que ahir caigués de la llista Javi Márquez, que segueix arrossegant molèsties al turmell. La baixa obligarà Pochettino a fer recular Verdú al doble pivot perquè Javi López, que hi va jugar diumenge passat, haurà de fer de lateral per l’absència de David Garcia, lesionat.

A partir d’aquí, són diverses les opcions que té el tècnic per cobrir les quatre posicions ofensives. Una és fer jugar Iván Alonso a la mitjapunta i mantenir la resta de posicions com sempre, i l’altra, ubicar Álvaro a la banda i moure al centre Luis Garcia.

Invertir la dinàmica negativa

Les matemàtiques han volgut que l’Espanyol, havent sumat només nou punts de 33 possibles en la segona volta, segueixi pensant en Europa i sigui setè. L’estat anímic de l’equip, però, està més pròxim a la realitat que diu que l’Espanyol és el tercer pitjor equip d’aquest segon tram de Lliga, només superat per les desfetes del Getafe i de l’Hèrcules, el seu rival avui. I és que les forces se'ls hi estan esgotant, als periquitos, massacrats per les lesions.

Això planteja un dilema a l’hora de jugar els partits: la moral de l’equip no és la de ser setè, sinó la d’haver guanyat només tres dels darrers onze partits, però l’autoexigència europea de la plantilla empeny l’Espanyol a dur la iniciativa i desgastar-se a camp rival. Potser assumint que les cames i el cap no funcionen del tot, l’èxit a Alacant passarà per fer un lleuger pas enrere i jugar al contraatac.

Hèrcules: Calatayud; Cortés, Abraham Paz, Juanra, Peña; Kiko, Abel Aguilar, Tiago Gomes, Drenthe; Valdez; i Portillo

Espanyol: Kameni; Javi López, Amat, Galán, Chica; Duscher, Verdú; Álvaro, Luis García, Callejón i Osvaldo

Àrbitre: Iglesias Villanueva (col·legi gallec)

Estadi i hora: Rico Pérez, a les 17 hores.

stats