Futbol Femení
Esports Futbol 18/07/2011

El Japó fa història i derrota els Estats Units als penals en la final del Mundial femení

Les 'nadeshiko' han aixecat el marcador en dues ocasions. En el minut 81 del temps reglamentari, Miyama ha igualat el gol de Morgan (66'), mentre que Sawa, a tres minuts del final de la pròrroga, ha fet inútil el gol de Wambach al 103'

Sawa celebra el gol al minut 117 que ha forçat els penals.

BarcelonaLa selecció del Japó s'ha convertit en inesperada campiona del món de futbol femení després d'una final vibrant en què ha derrotat els Estats Units 3-1 en la tanda de penals. Les nadeshiko han estat més encertades des dels onze metres i s'han convertit en el primer equip asiàtic que guanya una Copa del Món, evitant que les nord-americanes recuperin l'hegemonia que van tenir a finals dels noranta.

El millor Mundial femení de la història, el dels rècords televisius, les graderies dels estadis plenes i els carrers empaperats amb publicitat de les noies futbolistes havia de decidir-se d'una manera màgica. I la final disputada a Frankfurt davant de 48.817 persones no ha decebut ningú.

La selecció de Pia Sundhage, molt vertical, molt directa, ha dominat el primer temps i ha tingut ocasions per marxar al descans amb dos o tres gols d'avantatge. El domini de la possessió que havia fet protagonista la selecció japonesa no ha sigut tan aclaparador o, si més no, tant efectiu com en altres partits, i les asiàtiques han patit amb l'excel·lent joc d'esquenes de Wambach, descarregant els atacs americans amb molta classe.

Tot i així, han pogut sobreviure i marxar al descans amb 0-0. A la represa, l'entrada d'Alex Morgan ha desencallat el partit. La davantera sí ha estat encertada en la primera bona ocasió que ha tingut i, amb un potent xut creuat amb l'esquerra després d'una brillant assistència de quaranta metres de Rapinoe, ha fet l'1-0. Aya Miyama, però, ha empatat el partit a deu minuts del final, forçant la pròrroga.

Sawa força els penals i Kaihori decideix

Els trenta minuts extra han sigut una versió resumida de la intensitat dels noranta anteriors. Abby Wambach ha fet el 2-1 al minut 103 amb un gran remat de cap a centrada, novament, de Rapinoe des de la banda. Però, quan gairebé tot estava decidit i Hope Solo, perdent temps, ja celebrava el triomf, ha arribat el gol nipó. En el minut 117, Sawa aprofita una badada defensiva després d'un córner per enviar la final als onze metres.

En la tanda de penals, l'habilitat de la portera Kaihori ha donat el triomf al Japó. Ha aturat els xuts de Boxx i Heath i ha fregat el llançament de Lloyd, que ha marxat alt. Kumagai ha sigut l'autora del gol definitiu que fet campiona la selecció del Japó (3-1).

Japó: Kaihori, Kinga, Iwashimizu, Kumagai, Sakaguchi, Ando (Nagasato, m.66), Miyama, Kawasumi, Sawa, Ohino (Maruyama, m.66 (Iwabuchi, m.119) i Sameshima.

Estats Units: Solo, Rampone, Lepeilbet, Boxx, O'Reilly, Lloyd, Krieger, Cheney (Morgan, m.46), Rapinoe (Heath, m.113), Buehler i Wambach.

Gols: 0-1, m.69: Morgan. 1-1, m.81: Miyama. 2-1, m.104: Wambach. 2-2, m.116: Sawa

Penals: Estats Units: Boxx: Falla (0-0); Japón: Miyama: gol (1-0); EU: Lloyd: falla (1-0); J: Nagasato: falla (1-0); EU: Heath: falla (1-0); J: Sakaguchi: gol (2-0); EU: Wambach: gol (2-1); J: Kumagai: gol (3-1).