FUTBOL
Esports Futbol 28/03/2011

La jutgessa escoltarà aquest dimarts la Lliga i els clubs que rebutgen la vaga

La jutgessa creu que "no pertoca l'adopció de les mesures cautelars" demanades per l'Athletic, la Reial Societat, el Saragossa, l'Espanyol, el Sevilla i el Vila-real

Efe
2 min
Futbol de pagament Un càmera durant la retransmissió d'un partit de l'Espanyol a Cornellà-el Prat. La Lliga vol que el que es televisi no sigui de franc.

MadridLa titular del jutjat de primera Instància número 63 de Madrid escoltarà aquest dimarts els arguments de la Lliga de Futbol Professional (LFP) i dels sis clubs que rebutgen aturar la competició abans de decidir cautelarment si és vinculant l'acord per fer l'aturada o si el declara nul.

La jutgessa Purificació Pujol ha citat les parts aquest dimarts a les 10 hores en entendre que "no pertoca l'adopció de les mesures cautelars" demanades per Athletic, Reial Societat, Saragossa, Espanyol, Sevilla i Vila-real sense escoltar la part demandada –LFP– per l'acord de la seva assemblea general del passat 11 de febrer.

Els clubs van decidir llavors majoritàriament "obrir un període de negociació amb el govern i els partits polítics i no celebrar la jornada del dia 3 d'abril del 2011 (30a a 1a i 32a a 2a A) en el cas que no es produïssin avenços significatius en relació amb les pretensions de la Lliga de Futbol Professional".

La principal pretensió és acabar amb l'obligació legal de televisar un partit en obert cada jornada de Primera, encara que les seves reclamacions abasten també el retorn que ha de rebre el futbol de la recaptació de la travessa (10% ara), quan està en tramitació parlamentària la llei del joc.

La Lliga entén que el partit en obert, existent només a Espanya des de l'anomenada llei Cascos de 1997, és una expropiació de drets als clubs sense contraprestació, que suposa uns 150 milions d'euros l'any, segons el seu president, José Luis Astiazarán.

Els clubs demandants, que són els mateixos sis que al novembre van rebutjar que els drets de televisió se segueixin negociant de forma individual amb el model proposat per Reial Madrid i Barcelona, van acudir al jutjat després que la junta de Primera Divisió ratifiqués l'aturada la setmana passada.

En la seva reclamació demanen a la jutgessa que declari nul l'acord d'aturar la competició i que cautelarment, atès que l'aturada està prevista pel 2 i el 3 d'abril, declari que l'acord no tingui efecte vinculant per als afiliats de la Lliga sinó de simple proposta.

Sevilla-Saragossa, Vila-real-Barcelona, Almeria-Athletic de Bilbao, Reial Societat-Hèrcules i Espanyol-Ràcing són els partits que afecten els demandants en aquesta jornada, que es completa amb els xocs Getafe-València, Deportivo-Mallorca, Reial Madrid-Sporting, Osasuna-Atlètic i Llevant-Màlaga.

stats