Futbol Femení
Esports Futbol 04/02/2011

L'Espanyol i el Barça es juguen tres punts determinants per a seguir lluitant per la Superlliga

Tant periquites com culers arriben empatades a vuit punts i necessiten la victòria per apropar-se a l'Athletic i al Rayo, que lideren la classificació i que s'enfronten entre elles també aquesta jornada

Natalia Arroyo
2 min
La blaugrana Olga pressiona la perica Marta Torrejón.

BarcelonaÉs la penúltima jornada de la primera volta i una ensopegada més podria ser definitiva per a l'Espanyol o el Barça, candidats al títol de la Superlliga, perquè es distanciarien massa de les dues posicions que donen dret a la final. Així ho entenen també els dos entrenadors, que consideren que és clau sumar els tres punts per "tornar a estar allà", com diu Óscar Aja. I més tenint en compte que també aquesta jornada s'enfronten els altres dos favorits: l'Athletic Club, líder amb dotze punts, i el Rayo Vallencano, segon amb deu. Xavi Llorens, el tècnic del Barça, assegura que "signa l'empat", però recorda: "Primer cal aconseguir el triomf en el nostre partit".

Óscar Aja preveu un partit difícil, "un duel igualat, com reflexa la situació de tots dos equips a la classificació". A més, l'entrenador de l'Espanyol s'espera un rival "dur defensivament" i recorda que "el Barça només ha encaixat dos gols en aquesta fase i això demostra que ho fa bé, que tenen tendència a acumular gent darrere de la pilota".

Les consignes que ha treballat per derrotar al Barça són "atacar amb més sentit que en els altres enfrontaments contra un adversari replegat" i "corregir les errades defensives" que van provocar la derrota a Madrid, 6-2 contra el Rayo. Aja assegura que les jugadores estan "obsessionades amb el Barça", que no volen pensar en el que facin Athletic i Rayo "perquè no depèn" d'elles i que volen "treure el record de la derrota de la setmana passada".

Per la seva part, Xavi Llorens ha destacat que es fixa tant en l'1-0 com en la victòria a Sant Adrià 2-3 de fa dues temporades. "Voldríem repetir aquella victòria, però tenim problemes en defensa amb les baixes de Romero i Meli i això complica les coses", ha reflexionat. Tot i les absències, Llorens garanteix "il·lusió i ganes de fer un gran partit" i descarta sortir amb un plantejament defensiu. "La intenció no és tirar-se enrere d'inici. Si acaba passant durant el joc, serà perquè l'Espanyol ens fa recular, però intentarem que no passi".

L'entrenador del Barça diu que no concentraran tota l'atenció en Vero Boquete, el gran referent ofensiu de l'Espanyol. "Fer-li un marcatge individual implicaria arriscar-nos a deixar descuidada a alguna altra jugadora que també seria molt perillosa, com Willy o Erika. Apostem més per marcar en zona i confiem en estar atentes a les cobertures i parlar molt per controlar-la". Llorens ha reconegut que el seu equip acusarà "els empats contra la Reial Societat i el Prainsa", que les obliga "a no poder fallar més". El primer repte, passat l'Espanyol, serà rebre l'Athletic a casa.

Aquest serà el primer derbi de la segona fase, la definitiva, i Televisió de Catalunya l'emetrà en directe a les 16h a través del 33 i el seu nou canal Esport3. Abans, Barça i Espanyol s'han enfrontat en dues ocasions i s'han repartit victòries. Les blaugranes van guanyar el partit a Sant Joan Despí per 1-0, mentre que l'Espanyol va tornar el cop amb un clar triomf 3-1 a Sant Adrià.

Possibles alineacions:

Espanyol: Mariajo; Kenty, Torrejón, Vane, Monforte; Meseguer, Vilanova; Alexia, Vero, Willy; Erika

Barça: Ràfols; Lau, Marta Unzúe, Ani, Rocío; Montse Tomé, Noe; Carol, Vicky, Maripaz; Olga

stats