LLIGA ALEMANYA
Esports Futbol 11/12/2010

El Borussia Dortmund guanya al Werder Bremen i segueix imposant la seva llei a la Bundesliga (2-0)

Per altra banda, el Bayern de Munic ha guanyat a l'Allianz Arena al Saint Pauli (3-0) i entra a posicions europees, després de setze jornades per la meitat de la taula

Adrià Soldevila
Els jugadors del Borussia Dortmund celebren amb Kagawa el segon gol davant el Werder Bremen.

BarcelonaEl líder de la Bundesliga, el Borussia Dortmund, ha derrotat avui al Werder Bremen per 2-0, amb el que s'aferma en la primera posició, amb onze punts d'avantatge sobre el Bayer, tot i que demà el Magúncia podria desplaçar a l'equip de Leverkusen d'aquesta posició i posar-se a deu punts. El Dortmund ha començat dominant el partit amb claredat. S'ha posar en avantatge en el minut 13 amb un gran gol de falta del turc Nuri Sahin i per uns moments ha semblat que la defensa del Werder Bremen no acabaria el partit sencera, ja que s'ha omplert de targetes en pocs minuts. No obstant això, en el segon temps el Bremen ha sortit transformat i ha estat en diverses ocasions a prop de l'empat. Fins i tot s'ha reclamat un penal el porter Roman Weidenfeller, sobre l'atacant peruà Claudiio Pizarro, però l'àrbitre no l'ha sancionat i, en la millor fase del Bremen, ha arribat el segon gol del Dortmund, marcat pel japonès Shinji Kagawa en el minut 70. Amb això, el Bremen s'ha desinflat i el Dortmund s'ha dedicat a administrar una nova victòria.

Abans, el Bayern de Munic ha golejat per 3-0 a casa al St. Pauli. El Bayern ha tingut algunes dificultats al principi, ja que el St.Pauli ha començat jugant bé en defensa, tancant els espais al centre del camp i dificultant les accions ofensives dels bavaresos. No obstant això, relativament aviat una rematada des de fora de l'àrea del turc Hamit Altintop ha trencat la resistència de l'equip visitant en el minut 17. L'equilibri en les accions només s'ha trencat en el minut 71, quan el porter del St. Pauli, Thomas Kessler ha fet caure dins l'àrea a Thomas Müller i ha estat expulsat amb vermella directa. Philipp Lahm ha transformat el penal i davant un St. Pauli amb deu homes i dos gols d'avantatge, el Bayern ha pogut manejar el partit sense problemes. Franck Ribery ha fet el tercer, al minut 80.

El triomf del Leverkusen davant l'Hamburg també ha estat clar i contundent. L'Hamburg ha acabat, fins i tot, jugant contra el seu propi públic, que ha mostrat el seu desacord per la manera com està jugant l'equip. El xilè Arturo Vidal ha tingut un partit força curiós. Quan el seu equip estava en avantatge per 0-1, amb gol de Sidney Sam en el minut 30, el migcampista ha marcat en pròpia porta, de manera que s'ha produir l'empat parcial de l'Hamburg en el 48. Després, en el 61, el mateix Vidal ha fet de cap el segon del Leverkusen, que a partir d'aquí no ha tingut més problemes. Renato Augusto ha marcat dos gols més, en el 66 i el 72, i l'Hamburg al final ha pogut maquillar una mica el resultat en el descompte, amb gol d'Eljero Elía en el minut 80.