COPA FRANCESA
Esports Futbol 14/05/2011

Obraniak marca un golàs de falta al minut 90 i dóna la Copa de França al Lilla (1-0)

En un partit avorrit i sense ocasions, el franco-polonès Ludovic Obraniak ha donat la victòria al Lilla en un espectacular llançament de falta que ha entrat per l'escaire

Adrià Soldevila
Els jugadors del Lille celebren el títol de Copa de França.

BarcelonaLa final de la Copa Francesa s'ha decantat per un detall i en l'últim minut de partit. El Lilla i el PSG s'enfrontaven a l'estadi de Saint Denis, davant 80.000 espectadors, amb el PSG intentant revalidar el títol que va aconseguir la temporada passada en aquest mateix estadi.

La primera part ha estat avorrida, sense domini per cap dels dos equips i sense ocasions clares sobre les porteries defensades per Coupet i Landreau. Al minut 26, Nené hagués pogut ser expulsat, per un cop de colze al pit d'un rival, sense possibilitat de disputar la pilota, però l'àrbitre ha decidit ensenyar-li només la targeta groga i no deixar més de 60 minuts el PSG amb un home menys.

A la segona part, la tònica s'ha mantingut, però el Lilla ha estat superior en alguns moments, amb un Gervinho molt inspirat per la banda, desbordant primer Céara (banda dreta) i després Tiené (banda esquerra), encara que l'ocasió més clara l'ha tingut el PSG. Una centrada perfecta de Giuly ha deixat absolutament sol Hoarau, però el davanter centre avui dels parisins no ha encertat a rematar la pilota, que ha marxat fora de banda.

I ja amb el partit encaminat cap a la pròrroga ha arribat el gol. Un llançament de falta perfecte per part d'Obraniak s'ha colat per l'escaire de Coupet, que no ha pogut fer res més que seguir amb la vista la pilota. L'eufòria ha envaït els jugadors i aficionats del Lilla, que hagués pogut sentenciar el partit dos minuts després, amb un penal comès pel mateix Coupet sobre Gervinho i que el porter del PSG ha parat a Debuchy.

Finalment, el Lille s'ha endut la seva sisena Copa de França i ha deixat el Paris Saint Germain sense poder revalidar-la.