LLIGA HOLANDESA
Esports Futbol 15/05/2011

Frank de Boer i Oleguer Presas guanyen la lliga holandesa, després de vèncer el Twente (3-1)

L'Ajax i el Twente s'han jugat el títol de lliga en l'últim partit de la temporada. Al Twente li valia l'empat per ser campió, però l'Ajax ha aconseguit els 3 punts

Adrià Soldevila
Els jugadors de l'Ajax celebren el tercer gol, obra de De Jong.

BarcelonaÚltima jornada d'infart a la Eredivisie holandesa, sobretot per veure finalment qui s'enduia el títol de campió. L'Ajax i el Twente es veien les cares a l'Amsterdam Arena, amb l'obligació per part de l'Ajax de sumar els 3 punts si volia tornar a conquerir una lliga, després de 7 anys sense guanyar-la.

I aviat s'ha posat de cara el partit pels homes de Frank de Boer. Abans de marxar al descans, Siem de Jong ha avançat els locals, rematant de volea una centrada perfecta des de la banda dreta i ha fet esclatar l'afició local, que veia més a prop la possible consecució del títol. A l'inici de la segona part, l'Ajax ha aconseguit marcar el segon, després que el migcampista del Twente Landzaat marqués involuntàriament en pròpia porteria.

Però aquí no ha acabat el partit. Theo Janssen, l'estrella dels visitants i probablement el millor jugador de la temporada, ha reduït distàncies i ha tornat a posar emoció a la lliga, ja que amb un empat el campió nacional hagués estat el Twente. A partir del gol els de Michel Preud'homme s'han llançat a l'atac, i en un contraatac de tiralínies, Siem de Jong ha sentenciat el partit marcant el tercer gol per l'Ajax.

Amb el 3-1, l'Ajax s'ha proclamat campió de la Eredivisie set temporades després i ha ampliat el seu currículum amb la 30a Lliga.