LLIGA FRANCESA
Esports Futbol 21/05/2011

El Lilla aconsegueix el punt que li faltava i es proclama campió de la Lliga Francesa a París (2-2)

Com tots els campions de les principals lligues europees, excepte el Borussia Dortmund, el Lilla ha sumat el punt que li feia falta per proclamar-se campió

Adrià Soldevila
Gervinho i Sow s'abracen en la celebració del segon gol.

BarcelonaEl primer va ser el Borussia Dortmund. L'equip de Jurgen Klopp es va proclamar campió de la Bundesliga després de guanyar al Signal Iduna Park per 2-0 al Nuremberg. A partir d'aquí, els campions de les principals lligues europees han aconseguit ser-ho de la mateixa manera. El Milan va empatar a zero a Roma, el Barça va fer-ho per 1-1 al Ciutat de València, el Manchester United va aconseguir el mateix resultat al camp del Blackburn i, avui, el Lilla s'ha proclamat campió de la Ligue 1 en empatar a dos gols al Parc dels Prínceps de París, davant el PSG.

Ràpidament els de Rudi García han anat a pel partit i en el minut 6, l'artífex de la Copa de França, el franc-polonès Ludovic Obraniak, ha anotat el primer gol del Lilla. Aquest gol, però, ha estat igualat a pocs minuts per acabar el primer temps, després d'una perfecta centrada de Nené, un genial control de Hoarau i un exquisit posterior xut del mateix davanter francès, que ha entrat per l'escaire de la porteria de Coupet.

A la segona part, el Lilla ha aconseguit el segon gol. Ha estat en el minut 59 i l'ha marcat el màxim golejador de l'equip campió, el franc-senegalès Moussa Sow, després d'una bona assistència del capità Mathieu Debuchy. En el 72, però, Bodmer ha fet el gol de l'empat pel PSG, que deixa a la mateixa distància el conjunt parisenc de l'Olympique de Lió, que ha empatat a casa amb el Caen. Tot i el gol, el Lilla s'ha pogut proclamar campió de la Ligue 1 per tercera vegada a la seva història.