Esports Futbol 04/12/2010

L'Arsenal se situa líder provisional de la Premier League, després de guanyar al Fulham (2-1)

El Chelsea torna a punxar i ja és el quart partit consecutiu sense guanyar (1-1 amb l'Everton). Cesc Fàbregas i Arteta han seguit els seus des de fora el terreny de joc.

Adrià Soldevila
Nasri i els seus companys celebren el primer gol del conjunt 'Gunner'.

BarcelonaL'Arsenal es s'ha col·locat avui líder de la Premier League gràcies a dos gols del seu jove prodigi francès Samir Nasri, que ha salvat l'equip de les urpes del Fulham en un derbi londinenc seguit pel lesionat Cesc Fàbregas des de la banqueta.

A falta que el Manchester United jugui el seu partit amb el Blackpool, l'únic de la primera divisió anglesa cancel·lat per les males condicions meteorològiques, els Gunners escalen fins al primer lloc amb 32 punts i deixen enrere també el Chelsea, igualat pel Everton a la recta final del partit. Samir Nasri ha demostrat la seva gran qualitat individual i ha salvat al seu equip de perdre la gran oportunitat de ser líder, marcant dos gols magistrals. L'Arsenal s'ha vist molt pressionat pels visitants en un partit on l'habitual braçalet del català Cesc Fàbregas ha passat al txec Tomas Rosicky i, posteriorment, a l'internacional holandès Robin van Persie. Fàbregas, de baixa dues setmanes per una lesió muscular, s'ha assegut a la banqueta dels reserves per seguir l'actuació dels seus companys. L'equip local s'ha avançat aviat en el marcador amb el primer gol de Nasri (minut 14), però el seu compatriota del Fulham, Diomansy Kamara, ha igualat complerta la mitja hora i ha començat una lluita sense clar domini. No obstant això, en el 75, Nasri ha iniciat una carrera imparable cap a la porteria, durant la qual es s'ha desfet dels defensors contraris i fins i tot el porter, l'australià Mark Schwarzer.

A la mateixa hora, a unes parades de distància amb metro dins de la capital britànica, a Stamford Bridge, el Chelsea ha tornat a decepcionar tothom a l'empatar amb l'Everton, que es ha presentat sense l'exblaugrana Mikel Arteta, pel compliment d'una sanció de tres partits. L'oportunitat ha arribat per als blues de la mà de Nicolas Anelka, gairebé al final de la primera part (minut 42), en provocar un penal al porter Tim Howard. L'execució de la pena màxima ha estat obra de l'ivorià Didier Drogba. Després del descans, el Chelsea ha mantingut l'avantatge fins gairebé el final del partit, però l'anglès Jermaine Beckford ha fet el primer gol de l'Everton i ha aconseguit l'empat.

El Manchester City sí que ha aconseguit sumar els tres punts gràcies a un gol del seu capità, l'argentí Carlos Tévez, només començar el partit (minut quatre) davant el Bolton: 1-0.

En aquest primer dia de la setzena jornada de Premier, el Wigan de Robert Martínez ha empatat a casa davant el Stoke (2-2). Després d'arribar als 15 punts, els Latics segueixen en llocs de descens, igual que el Wolverhampton, que ha encaixat tres gols aquesta tarda a domicili davant el Blackburn de Michel Salgado.