LLIGA ANGLESA
Esports Futbol 05/02/2011

L'Arsenal es deixa empatar pel Newcastle, en un partit que al descans tenia dominat amb golejada (4-4)

El Manchester City guanya 3-0 al West Bromwich Albion i se situa a un punt dels d'Arsène Wenger. El Wigan de Robert Martínez guanya 4-3 al Blackburn Rovers

Adrià Soldevila
Cheik Tioté celebra el gol de l'empat davant l'Arsenal.

BarcelonaEn un partit de bogeria absoluta, l'Arsenal s'ha deixat empatar pel Newcastle un partit que tenia totalment controlat al descans. En 9 minuts el conjunt d'Arsène Wenger guanyava per 0-3 amb gols de Walcott (43''), Djourou (3') i Van Persie (9') i abans de la mitja hora, el davanter holandès ha marcat el quart. Semblava totalment sentenciat i, fins i tot, encara semblava que el resultat seria major pels Gunners. Però no ha estat així. La segona part ha començat amb una expulsió absurda d'Abou Diaby, per agafar pel coll al migcampista dels Magpies Joey Barton, fet que li ha provocat la vermella directa i ha continuat amb un penal, també absurd, de Koscienly, que ha anotat Barton. Sis minuts després, Lion Best marcava el segon i donava esperances a l'equip d'Alan Pardew. Al 82', l'àrbitre del partit ha assenyalat un dubtós penal de Rosicky, que Joey Barton ha transformat i al 88', Tioté ha engaltat una volea des d'una llunyana distància per establir el 4-4 definitiu i tancar un increïble partit a St.James's Park.

El líder, el Manchester United, ha perdut al camp del Wolverhampton per 2-1. Els Red Devils s'han avançat al marcador amb gol de Nani, però abans del descans els Wolves ja havien remuntat el partit amb gols d'Elokobi i Kevin Doyle. L'empat de l'Arsenal podia haver empitjorat la situació però els de Sir Alex Ferguson continuaran a una distància ampla dels de Cesc Fàbregas (4 punts).

En altres partits destacats, el Manchester City ha guanyat 3-0 al West Bromwich Albion, amb tres gols de l'argentí Carlos Tévez (2 de penal) que avui celebra el seu 27è aniversari i el Wigan Athletic ha guanyat amb patiment, 4-3 al Blackburn Rovers, sense l'exblaugrana Rochina a la convocatòria. Els de Robert Martínez surten de les zones de descens a la League One i superen el Birmingham en dos punts, que demà disputa el seu partit davant del West Ham.

A la resta de la jornada, l'Stoke City ha guanyat 3-2 al Sunderland, l'Aston Villa i el Fulham han empatat a dos, l'Everton ha guanyat 5-3 al Blackpool (amb 4 gols de Louis Saha) i el Tottenham ha sumat els tres punts després de guanyar 2-1 al Bolton, amb un gol al minut 90 de Niko Kranjcar.