LLIGA ANGLESA
Esports Futbol 21/12/2010

L'Everton sorprèn i guanya al camp del Manchester City, impedint el liderat dels 'citizens' (1-2)

Els gols de Tim Cahill i Baines van avançar els 'toffies' a la primera part, però el central Phil Jagielka va marcar en pròpia porta a favor del City

Adrià Soldevila

BarcelonaL'Everton va donar la sorpresa i es va imposar 1-2 al camp del Manchester City en un partit en el que va administrar l'avantatge obtingut en els primers vint minuts. Un gol de Tim Cahill als quatre minuts de joc va posar en avantatge als toffees, que van tenir el partit encara més de cara quan Leighton Baines va finalitzar una jugada de Cahill i va posar el 0-2 als 19 minuts de joc. Amb aquest resultat es va arribar al descans i amb la sensació que el City tenia vertigen a ser líder, ja que els de Mancini no van inquietar la porteria de Tim Howard.

A la segona part es va veure un altre City, bolcat sobre la porteria dels de David Moyes, però sense trobar el camí del gol. No obstant això, l'expulsió per dues grogues vistes en cinc minuts de Victor Anichebe, va aplanar el camí dels locals, que van retallar distàncies amb un autogol de Jagielka en el minut 72. Després del gol, el City va anar a pel partit i va estar molt a prop d'empatar, amb un xut de Balotelli que es va estavellar a la fusta. No obstant això, l'Everton va aguantar i va desesperar als locals, que van veure com Kolo Toure era expulsat per dues grogues mostrades en un minut.

Amb aquesta victòria, l'Everton agafa aire i s'allunya dels llocs de descens, mentre que el Manchester City perd una gran oportunitat per fer-se amb el liderat de la Premier.