LLIGA ANGLESA
Esports Futbol 11/12/2010

El Manchester City iguala l'Arsenal al capdavant de la classificació i el Liverpool torna a fer el ridícul

Els 'citizens' visitaven Upton Park i han solventat el partit amb dos gols de Touré Yaya i un altre de l'extrem internacional anglès, Adam Johnson (1-3)

Adrià Soldevila
2 min
Els jugadors del Manchester City celebren el primer gol de Touré Yaya.

BarcelonaEl Manchester City ha celebrat el seu triomf a domicili (1-3) davant el cuer, el West Ham, que li ha permès tocar la part més alta de la Premier League en igualar a punts amb l'Arsenal, líder amb un partit més que el Manchester United. L'ex migcampista del Barcelona, Touré Yaya, ha estat el gran protagonista del partit a Upton Park, pels seus continus intents d'arribar a la porteria i els seus dos gols. Just al complir-se la mitja hora, l'ivorià ha estrenat el marcador, però la seva millor contribució a la cita d'aquesta tarda ha arribat en el minut 73, quan l'afició del Manchester City es desesperava ja per un segon gol que augmentés l'avantatge del seu equip. El migcampista africà ho ha aconseguit amb un potent xut creuat. Adam Johnson ha anotat després el seu segon gol d'aquesta temporada a la Premier League i el tercer per al Manchester City, gràcies a la solidaritat de David Silva, que li ha donat una gran passada.

El Liverpool ha tornat a passar vergonya aquesta tarda al caure per golejada (3-1) al camp del Newcastle, tot i la sòlida alineació que ha preparat el tècnic Roy Hodgson, en què han estat titulars els campions del món Pepe Reina i Fernando Torres. El primer a marcar ha estat el conjunt local, al quart d'hora d'arrencar el partit, amb un gol de Nolan, a passada de Carroll. Després de la represa, l'holandès del Liverpool Dirk Kuyt ha igualat el marcador i les opcions dels "reds" han tornat a créixer, però, en lloc de saber aprofitar l'empenta, l'equip de Hodgson s'ha deixat superar. La recta final del partit ha estat un suplici per al Liverpool, que ha encaixat el segon, obra de Barton i el tercer en el descompte, obra d'Andrew Carroll.

Mentrestant, el Wigan ha visitat el camp de l'Everton i el partit ha acabat sense gols. Amb setze punts, el combinat del català Robert Martínez es situa tercer per la cua, dins de la zona de descens. També el Fulham-Sunderland ha acabat amb el marcador en blanc, resultat que ha servit al Sunderland per col·locar-se sisè a la classificació, per darrere del Tottenham.

La dissetena jornada de la Lliga d'Anglaterra continuarà demà amb el derbi londinenc a White Hart Lane entre el Tottenham i el Chelsea i els altres dos enfrontaments: Bolton-Blackburn i Wolverhampton-Birmingham. Conclourà el dilluns amb el clàssic Manchester United-Arsenal a Old Trafford, una cita per a la que podria tornar el capità "gunner", Cesc Fàbregas, després d'una baixa per lesió muscular d'unes tres setmanes.

stats