LLIGA ITALIANA
Esports Futbol 08/05/2011

L'Udinese guanya amb patiment la Lazio i torna a posicions de Lliga de Campions (2-1)

Dos gols de Di Natale han avançat els locals, però Kozak ha reduït distàncies a falta de 15 minuts pel final, posant emoció a la lluita per la Lliga de Campions

Adrià Soldevila
Antonio Di Natale celebra el primer gol del partit davant la Lazio.

BarcelonaDesprés de la consecució ahir del títol per part del Milan, avui les mirades s'han centrat en la lluita per les posicions europees i per evitar el descens de categoria. Els partits Udinese-Lazio, Lecce-Nàpols, Càller-Cesena, Brescia-Catània i Gènova-Sampdoria han estat els duels amb més importància d'aquest diumenge.

L'Udinese ha sumat els 3 punts davant una Lazio que només ha aparegut en els últims 20 minuts de partit. Dos gols de Di Natale han avançat l'equip local a la primera part, però al minut 75, el txec Kozak ha reduït distàncies en el marcador i ha posat emoció al matx. A partir del gol la Lazio s'ha animat, ha creat ocasions i, fins i tot, ha pogut empatar en un altre remat de Kozak que s'ha estavellat al pal. Al final, 2-1 i tres punts per l'Udinese, que supera els romans a la classificació i torna a ocupar llocs de Lliga de Campions.

Pel que fa al Lecce-Nàpols, l'únic que s'hi jugava alguna cosa era l'equip local. El Nàpols podia jugar-se el segon lloc, però la plaça que ocupa en aquests moments, la tercera, dóna accés directe també a la Lliga de Campions per a la temporada que ve i només ha de sumar 1 punt de 6 possibles per assegurar-la. El Lecce s'ha avançat en el marcador amb gol de penal de Corvia al minut 49, però al 58, el davanter italià Mascara ha empatat pels visitants. Ja al 88, Chevanton ha aconseguit un gran gol, amb un xut que s'ha estavellat al travesser i ha traspassat la línia completament. L'àrbitre ha validat el gol, tot i les queixes dels jugadors napolitans. Amb aquesta victòria, el Lecce surt de les posicions de descens, relega el Brescia a la segona divisió i fa caure la Sampdoria a posicions de descens.

En el Brescia-Catània i el Càller-Cesena també estava en joc el descens a la Serie B. El Brescia ha perdut per 0-2 i la victòria del Cesena, també per 0-2, ha enviat matemàticament l'exequip de Pep Guardiola a la segona divisió italiana i ha salvat, també matemàticament, els 'cavalls de mar'.

La Sampdoria ha perdut davant el Gènova en el derbi de la ciutat i ha caigut a la zona del descens. S'ha avançat el Gènova, avui com a local, amb un gol d'Antonio Floro Flores en el minut 45, l'últim de la primera part. Després del descans, la Samp ha sortit decidida a remuntar el partit i continuar fora de les posicions de descens i ha aconseguit empatar en el 66', amb gol de Nicola Pozzi. Els de Domenico di Carlo han pogut marcar el segon, però qui l'ha aconseguit ha estat l'equip local, i en el minut 96, fet que ha enfonsat la Sampdoria i l'ha deixat a dos punts de la salvació.