Esports Futbol 12/12/2010

Manolo Preciado es juga el càrrec en un partit transcendental per la permanència

L'Sporting rep la visita del Llevant en un ambient de molta pressió per l'entrenador i els jugadors, que podrien veure com el tècnic, amb una derrota, deixa de ser-ho

Redacció
2 min

BarcelonaL'Sporting amb la tornada de Canella i Diego Castro a la titularitat després de recuperar-se de les seves respectives lesions es juga bona part de la seva continuïtat en la Primera divisió en el partit de demà davant el Llevant en el qual una derrota l'allunyaria dels llocs de salvació i deixaria a Manolo Preciado a la vora de la destitució.

Preciado es va mostrar preocupat per portar tantes jornades sense guanyar però va assegurar no estar preocupat per la seva continuïtat al capdavant de l'equip, alhora que demanava "paciència, ordre i tranquil.litat" als seus jugadors per imposar-se a un rival directe en la lluita per la permanència .

El tècnic podria mantenir el mateix esquema tàctic 4-1-4-1 que va emprar per primera vegada en la passada jornada de Lliga al camp de l'Espanyol, tot i que va reconèixer que amb els mateixos homes es podria variar la posició segons fos transcorrent en el partit en el qual confia que "els aficionats mantinguin el suport a l'equip com han fet fins ara".

La tornada de Diego Castro és important ja que l'Sporting sembla incapaç de guanyar quan no està ell al camp, com ho demostra que només va passar una de les vint vegades en la que l'extrem gallec no va jugar i que en aquesta última lesió es va perdre tres partits en els quals els gijoneses encaixar altres tantes derrotes.

Preciado ha decidit concentrar tota la plantilla en un hotel als afores de la ciutat per conscienciar els seus futbolistes de la importància del mateix ja que es tracta d'un rival directe per al qual el tècnic ha tingut paraules d'elogi especialment pel seu treball defensiu i per com elabora els contraatacs aspectes en què ha posat èmfasi davant els seus jugadors.

L'entrenador ha reconegut que "l'entorn del club es viu el partit amb força pressió" però vol que aquesta no es traslladi a la plantilla que espera que "jugui al nivell que tenen i ja van demostrar amb anterioritat tots els jugadors" i vol que ho faci "pel bé de l'equip, no per salvar el cap de l'entrenador".

Per la seva banda, el Llevant vol traslladar el seu bon moment com a local, on ha guanyat els seus dos últims partits, fora de casa, on els seus resultats són molt pitjors, ja que acumula quatre partits a domicili amb derrota i en tota la temporada només ha sumat quatre punts fora de casa.

A més, després d'haver passat un mes i mig marcat per les nombroses lesions sofertes, recupera, per fi, a tres jugadors. Sergio González, Xisco Muñoz, Valmiro Lopes 'Valdo' tornen a la llista de convocats.

No obstant això, Luis García, entrenador del Llevant, podria alinear el mateix equip que va vèncer el Altet de Madrid (2-0) i repetir dues jornades seguides una alineació per primera vegada en la present temporada, ja que fins ara ha emprat catorze formacions diferents.

Així, el tècnic llevantinista apostaria en atac pel equatorià Felipe Caicedo, amb molèsties durant tota la setmana per un lleu esquinç de turmell, i Rubén Suárez, que s'enfrontarà al club on es va formar i va jugar sis temporades al primer equip.

A més, al centre del camp, i malgrat haver recuperat a Sergio i Valdo, Luis García mantindria a Miguel Pallardó al costat de Xavi Torres en l'eix ja Xisco Nadal a la banda dreta, amb Juan Luis Gómez 'Juanlu' a l'esquerra.

stats