PRIMERA DIVISIÓ
Esports Futbol 23/01/2011

El Mallorca sortirà al Bernabéu amb la missió de continuar treient bons resultats contra els grans

L'equip de Michael Laudrup va guanyar al Sánchez Pizjuán per 1-2, a Mestalla, també per 1-2; i va treure un empat a 1 del Camp Nou.

Redacció
2 min

BarcelonaEl Reial Madrid rep a l'estadi Santiago Bernabéu el Reial Mallorca, l'únic equip de primera divisió que va frenar el Barcelona i al conjunt madridista, que ara està obligat a reaccionar després d'un empat davant el cuer que l'allunya quatre punts del líder.

L'equip de Michael Laudrup és l'únic que no ha perdut davant els dos grans que lluiten per una Lliga bipolar. Amb dos empats, a l'illa i al Camp Nou, va ser una de les sorpreses de la primera volta. Inicia la segona amb una difícil tasca, visitar el Santiago Bernabéu, on el Reial Madrid guanya tot el que juga. S'agafa a la seva fiabilitat de local l'equip de José Mourinho per reaccionar a la Lliga, on la punxada a l'estadi Juegos del Mediterráneo el deixa a quatre punts del Barcelona. Sense temps per aturar-se, amb dos partits per setmana i amb un equip amb poques rotacions, que va arribar a les semifinals de la Copa del Rei després d'eliminar dijous a l'Atlètic de Madrid. Els retocs que pensa introduir Mourinho afecten el sistema. Tornarà a jugar amb un 4-2-3-1 i un davanter centre. Després de dos partits a la banqueta i sent el centre de les crítiques de fins i tot els seus companys, després de les paraules de Kaká, torna a l'equip titular Karim Benzema. Serà la seva enèsima oportunitat. La lesió de Sami Khedira a la Copa del Rei se suma al capítol de baixes per lesió a Dudek, Pepe i Gonzalo Higuaín. Deixa un buit a l'equip, com a parella de Xabi Alonso al mig del camp, a la qual aspiren Fernando Gago i Esteban Granero.

Mentrestant, el Mallorca arriba al Bernabéu amb l'objectiu de plantar cara, batallar els noranta minuts i no regalar els punts, segons ha anunciat el seu tècnic, Michael Laudrup. En una còmoda novena plaça, amb 27 punts, Laudrup i els seus futbolistes saben que tenen molt a guanyar i poc a perdre en el desplaçament a un camp on, encara, ningú ha guanyat ni empatat aquesta temporada. L'entrenador danès ha recordat que el seu equip va ser capaç d'empatar (1-1) al Camp Nou contra el FC Barcelona, i que també ho intentarà en un inexpugnable Bernabéu fins ara. Les baixes per lesions i sancions de quatre jugadors titulars -Martí, De Guzmán, Cendrós i Víctor- han condicionat perquè Laudrup haurà de fer canvis substancials en totes les línies de l'equip. És probable que tornin a la titularitat l'uruguaià Gonzalo "Chori" Castro, que negocia la seva sortida de l'equip, i el brasiler Ratinho. Uns 400 seguidors mallorquinistes acompanyaran l'equip al Bernabéu.

stats