Futbol Català
Esports Futbol 18/01/2011

Perilla la presència competitiva del Mataró

Aquest cap de setmana el primer equip no es va presentar al seu partit a Avià i si aquest fet té lloc per segona vegada, baixarà automàticament de categoria

Redacció
2 min
Un mural del camp del Mataró fet fa quatre anys semblava anunciar el futur. Un jugador clamant al cel buscant un "miracle".

MataróEl Mataró, fins fa poc un dels 'cocos' de Tercera i ara darrer classificat del grup primer de Preferent, està a tocar del seu Centenari en el pitjor moment de la seva història. Fa dues setmanes, tot el seu equip juvenil en ple va haver de presentar-se a jugar el partit contra el Premià de Dalt, donant-se la curiositat que el resultat final de 3-1 suposava la primera victòria del campionat pels groc-i-negres. No obstant, el reglament de competició de la Federació Catalana de Futbol no permet pujar tot un bloc juvenil sencer a disputar competició sènior.

Amb la marxa de la majoria de jugadors de la plantilla, el Mataró està a poc menys de quatre dies de trobar una sortida a l'atzucac on es troba el seu primer equip. Si el club no presenta prou jugadors per competir la propera setmana a camp del Tona, el sènior dels mataronins serà retirat de la competició. El deute del club, que fonts no oficials xifren en gairebé un milió d'euros (des de dins el club no es comunica aquesta dada) ofega cada vegada més un club històric del futbol català, campió de Copa Federació fa poques temporades i que porta dos descensos consecutius i va camí del tercer.

Al programa "Què has dinat?" de Com Ràdio, el director del programa Sergi Mas, i el periodista esportiu Toni Castro van entrevistar el directiu del Mataró Josep Maria Canyelles, qui va afirmar que "tenim aquesta setmana per poder fitxar i donar una resposta a la situació de l'equip. És trist que els que estem al club siguem gent de fora i a Mataró no trobem ningú que vulgui ajudar a un club històric de la seva ciutat. No hem trobat ni un empresari que ens digui que no li ve de tres mil euros i ens ajudi a poder fer fitxa a nous futbolistes".

Segons Canyelles "la marxa dels jugadors no és pel fet de no cobrar. Es va pactar amb tots ells a l'estiu que aquesta temporada es competiria sense cobrar. Aquest Nadal vaig convidar-los a tots a sopar i es veia un bon ambient de grup, però ara desconec el motiu de la marxa dels futbolistes. No se si hi ha algú darrere". Respecte el deute de l'entitat, Canyelles va afirmar que "el Mataró podria resorgir desvinculant-se de les entitats que realment tenen el deute i començar de nou".

stats