Fase d'ascens a Segona A
Esports Futbol 28/05/2011

El Sabadell empata a Eibar (1-1) i puja a Segona A

L'equip arlequinat pateix a Ipurua, però treu el resultat que li permet tornar a la categoria de plata 18 anys després del descens traumàtic

Albert Solé / àngel Garreta
1 min
El sabadellenc Joaquín Rodríguez celebra l'ascens a Ipurua. NOTICIAS DE GIPUZKOA

BarcelonaEl Sabadell tornarà a jugar a Segona A 18 anys després de l'últim descens (1993). A la finalització d'un partit molt competit, els homes de Lluís Carreras han empatat a un (0-0 van quedar a la Nova Creu Alta) i han aconseguit un treballat i merescut ascens que fa quatre anys es va escapar ben a prop, a Irun. L'estadi d'Ipurua entra amb lletres d'or dins la història del club arlequinat.

En la primera part el Sabadell ha patit molt perquè l'Eibar ha tingut un munt d'ocasions i a estones els han tancat a la seva àrea. En la segona part el Sabadell ha reaccionat amb un gol de Marc Fernández que serà històric, però Lanzarote l'ha neutralitzat poc després. L'1-1 també li valia al Sabadell, però un gol de l'Eibar els prenia l'ascens, i els últims minuts han sigut molt intensos, amb un Eibar atacant de forma desbocada. Ni els 5 minuts afegits han pogut evitar l'ascens d'un històric del futbol català per la via directa.

EIBAR 1 - SABADELL 1

Estadi: Ipurua, 4.500 espectadors

Eibar: Xabier, Espín, Kijera, Valín, Añibarro, Lombraña, Albístegui (Diego Cascón, 77'), Lanzarote (Cuevas, 84'), Álex García (Gañán, 59'), Aituna i Lago Junior.

Sabadell: De Navas, Toni Lao, Mikel, Agustín, Bermudo, Juanjo, Puigdollers (Fito Miranda, 52'), Robles, Marc Fernández (Chapi Arnau, 60'), Isaac Cuenca (Joaquín, 85') i Hiroshi.

Àrbitre: Vicente Moral

Targetes: Grogues a Cuevas (Eibar) i a Agustín, Bermudo, Toni Lao i Joaquín (Sabadell)

Gols: 0-1 (Marc Fernández, 57'); 1-1 (Lanzarote, 71').

stats