Futbol Català
Esports Futbol 06/07/2011

El jutge deixa Anabel Junyent sense la propietat productiva del Lleida i intenta salvar la Segona B

L'aval de l'expresidenta del Lleida és insuficient i el jutjat mercantil busca assegurar la plaça de la divisió de bronze amb el grup d'Almacelles, liderat per Sisco Pujol

àngel Garreta
2 min
Anabel Junyent té fins al 30 de juny per tornar a ser presidenta

BarcelonaEn un intent desesperat per salvar el futbol de Segona B a la ciutat de Lleida, el jutge responsable del cas de l'administració concursal del Lleida, Eduardo Enrech, ha decidit retirar l'adjudicació de la unitat productiva a l'expresidenta Anabel Junyent. Com que la RFEF no decidirà finalment avui els equips que formaran el grup on jugaran els equips catalans de la tercera categoria del futbol estatal, el jutjat busca una maniobra de darrera hora per fer canviar d'opinió la Reial Federació Espanyola de Futbol.

El màxim òrgan esportiu federatiu estatal no va acceptar el club fundat per Junyent (Lleida 1939) per militar a Segona B, entenent que és un club de recent creació. Ara, des dels despatxos mercantils de la Terra Ferma es vol proposar l'equip Lleida Esportiu, encapçalat per Sisco Pujol –qui va quedar segon de la subhasta per la unitat productiva de la UE Lleida– per evitar perdre la categoria. El Grup Amics de Lleida, com oficialment es va presentar a concurs Pujol, podria presentar tota la documentació necessària durant el dia d'avui i d'aquesta manera provar un segon intent davant la RFEF. Si tots els documents i els avals estan en ordre, Sisco Pujol seria el nou adjudicatari.

L'argument del jutge per retirar la provisional propietat a Anabel Junyent és la presentació d'un aval de poc més de 300.000 euros per obtenir els drets de la unitat productiva, quan l'anterior presidenta de la UE Lleida havia aparaulat un milió. Segurament el Lleida 1939 desapareixerà tal com ha vist la llum i Junyent podria no encapçalar la direcció de cap club de futbol la temporada vinent. Des de la distància, l'equip barceloní de la Muntanyesa espera el final del cas. Si cap intent d'ubicar futbol lleidatà a Segona B resulta efectiu, la plaça vacant –i gratuïta– seria per al conjunt de Nou Barris.

stats