Futbol Català
Esports Futbol 12/09/2011

Els àrbitres catalans ja no cobren en mà

Per primera vegada a la història del futbol modest, els col·legiats no toquen diners de forma física als camps en contraprestació pels seus serveis

àngel Garreta
1 min
Els àrbitres ja no reben diners en metàl·lic als camps de futbol

BarcelonaVeure la imatge del clàssic delegat d'equip amb un sobre o una bosseta de diners al damunt i picant a la porta del vestidor arbitral al final del partit ja és història. Aquest cap de setmana cap dels col·legiats catalans de les categories que gestiona la FCF (inclosa la Tercera Divisió tot i que és àmbit de la Federació Espanyola) ha cobrat en metàl·lic en finalitzar els seus serveis.

La Federació Catalana de Futbol ha implantant un nou sistema de pagament arbitral que, per primera vegada, es fa efectiu per via telemàtica. Aquest pagament arbitral s'efectua pel sistema d'intranet federativa al portal web de l'ens. D'aquesta manera es busca evitar qualsevol incomoditat pels clubs i àrbitres al voltant de l'ús de diners en mà als camps de futbol.

Els clubs realitzen aquesta acció a través de ServiCaixa, de la Línia Oberta, mitjançant la targeta bancària o en efectiu, a les oficines de La Caixa, fins a les 14 hores del primer dia hàbil després de la disputa del partit. Tots els clubs federats ja han rebut un manual explicatiu per fer la gestió dels pagaments per la intranet. De la nit al dia, el pagament dels serveis arbitrals ha sortit de la foscor a la llum i ha activat de forma pública i legal una economia fins ara submergida i que també haurà de pagar impostos.

stats