Federació Catalana de Futbol
Esports Futbol 19/02/2011

El futbol català acorda fer eleccions a la presidència de la Federació Catalana el 26 de març

Avui en la l'assemblea per marcar el calendari electoral hi havia dos dels tres precandidats: l'actual president Jordi Casals, l'exvicepresident Andreu Subies, i ha faltat Jaume Llauradó, que sí que ha convocat a tots els clubs a dinar al Port Olímpic

Albert Solé
2 min
Jordi Casals, president de la Federació Catalana de Futbol i candidat a la reelecció, en un moment de l'assemblea.

BarcelonaFa poc més d'un any i mig de les últimes eleccions a la presidència de la Federació Catalana de Futbol (FCF) i avui els clubs catalans s'han tornat a reunir en una assemblea extraordinària per tornar a convocar eleccions, aquest cop anticipades per la dimissió de més de la meitat dels directius de la junta de Jordi Casals el passat més de març. Avui s'ha aprovat el calendari electoral per unanimitat, que diu que les eleccions es faran el dissabte 26 de març. Abans, però, el 25 de febrer s'obrirà el procés de presentació de candidatures (i la recollida d'avals) i el 14 de març es faran oficial les que passin el tall i les que no. Així, la campanya electoral oficial serà només d'11 dies naturals.

A dia d'avui hi ha tres precandidatures clares que ja han mostrat el seu interès a presentar-se. Una és la del president Jordi Casals –ara és president de la junta gestora–, que ahir va tornar a confirmar que es presentarà per seguir amb el programa pel qual el van escollir els clubs el 13 de juny de 2009. Casals haurà de dimitir de president de la gestora abans del 25 de febrer si es vol presentar.

La segona candidatura serà la d'Andreu Subies. Subies es va presentar a les últimes eleccions a la mateixa llista que Casals, i un cop van guanyar va ser el seu vicepresident primer, però les discrepàncies internes van fer que ell i 14 directius més dimitissin en bloc el dia després del partit Catalunya-Hondures –poc després en van dimitir més– per forçar precisament aquestes eleccions. Aquell gest ha sigut qualificat avui per Jordi Casals de "punyalada per l'esquena".

El tercer candidat és Jaume Llauradó, que avui no s'ha presentat a l'assemblea, però que ha convocat tots els clubs a dinar aquest migdia al Port Olímpic. Llauradó ha sigut excandidat a la presidència del Barça i un dels fundadors i primer president de la Plataforma Pro-Seleccions catalanes.

Malgrat que Jordi Casals és el candidat a la reelecció, el favorit a dia d'avui és Andreu Subies, ja que compta amb el suport de partit al govern –Subies és regidor de CiU al seu poble, Benavent de Segrià–, a més del suport del Barça també. En canvi a Jaume Llauradó el recolzen, en part, els directius que manaven a la FCF abans que arribés Jordi Casals, Ricard Campoy i la seva gent.

stats