Futbol Català
Esports Futbol 25/01/2011

L'Europa ha signat la seva tercera millor ratxa de partits consecutius sense conèixer la derrota

El 'KO' dels escapulats diumenge passat deixa la xifra final en tretze setmanes que han portat l'equip gracienc de la quinzena a la tercera posició de la taula

àngel Garreta
2 min
Resultats i evolució de l'Europa a la classificació en aquestes 13 jornades

BarcelonaLa victòria de la Muntanyesa per 0-3 al Nou Sardenya durant la matinal del passat diumenge va provocar la primera derrota de l'Europa a la lliga des del passat 12 d'octubre, quan va caure també a casa davant el Reus Deportiu. Entre aquestes dues jornades, l'equip escapulat ha sumat en tots els partits, acumulant un total de 29 dels 39 punts possibles. Aquesta xifra ha portat al conjunt dirigit per Pedro Dólera de la zona baixa a la tercera posició del campionat, dins la zona de play-off d'ascens.

Aquesta dinàmica de partits sense perdre coincideix en número de jornades amb la que va protagonitzar l'equip de l'Europa que la temporada 93/94 va aconseguir l'ascans a Segona B. La plantilla que llavors dirigia Pep Rovira -exporter gracienc i que actualment té una penya europeista al seu nom- va sumar tretze jornades sense perdre entre la número 32 del campionat i els sis partits de la lligueta d'ascens. La millor ratxa de tots els temps registra una marca difícil d'igualar: 26 jornades. La signa un dels millors equips de la història gracienca, el que va aconseguir pujar a Segona A. La ratxa comença a la jornada setze de la temporada 62/63, amb un triomf a Vilanova, i finalitza ja a Segona A a la jornada set, en una victòria a Sardenya contra l'Alabès.

Els arbitratges, condicionants dels dos darrers resultats en lliga

Durant el primer tram de la primera volta de la lliga, l'Europa es va queixar dels arbitratges rebuts. Arribant a les setmanes finals del 2010 aquest factor va quedar enrere i ara ha tornat a cobrar vida en les dues darreres jornades. Fa dos diumenges, contra l'Espanyol B, el penal que va permetre l'empat del conjunt espanyolista era inexistent. Aquest diumenge, l'assistent va anul·lar un gol legal al central Cano que hauria suposat l'1-2 davant la Muntanyesa i, pocs minuts després, el col·legiat va assenyalar penal favorable als de Nou Barris per falta sobre Edu San José quan el mateix San José havia tocat la pilota amb les mans per controlar-la dins l'àrea. El gol va suposar el 0-3 de la sentència de l'encontre per part del conjunt visitant.

En aquest sentit, l'entrenador de l'Europa, Pedro Dólera, va manifestar en roda de premsa que "sobre la jugada del gol anul·lat a Cano i després el penal no vull parlar, que em diran que si sempre m'estic queixant i ja veiem que ni queixant-nos arreglem res. Tirarem endavant amb el que hagi de venir i ara intentarem tornar a recuperar el camí de la victòria".

stats