Futbol Català
Esports Futbol 30/11/2010

Els clubs de futbol de Sants-Montjuïc denuncien quotes inabastables dels lloguers dels camps

Un total de tretze entitats són les afectades directament per l'ús dels camps municipals de La Bàscula, La Satàlia (gespa artificial) i Julià de Capmany i Ibèria (terra).

àngel Garreta
2 min
Representants dels clubs afectats a les portes de la seu de districte

BarcelonaEls clubs que utilitzen habitualment les instal·lacions municipals de futbol de Sants-Montjuïc es troben en plena protesta per les tarifes d'entrenaments i disputa de partits que des de l'Ajuntament de districte es van establir ja a finals de l'any passat. El consistori va augmentar els preus de certs camps amb l'arribada de la gespa artificial i va congelar els d'uns camps, els de terra, cada vegada en pitjors condicions de manteniment. Aquests preus han afectat també als intermediaris del seu cobrament, les dues entitats gestores dels camps -fins aquest estiu la UE Sants i actualment Llop Gestió Esportiva, SL- que no han pogut tenir tampoc marge de maniobra propi per negociar amb els clubs quantitats a la baixa.

Jordi Suñé De Sanjuan, president del Mercat Nou Magòria, una de les tretze entitats signants del comunicat de protesta dels clubs, afirma que "a finals del 2009 ja ens van anunciar els nous preus i vam fer saber a l'Ajuntament que no estàvem d'acord. Vam crear una comissió de tretze entitats usuàries dels camps per lluitar junts contra aquesta pujada". Suñé també comenta que "ja feia anys que els preus de Sants-Montjuïc eren més cars que a altres indrets de Barcelona. Hem de considerar que hi ha entitats al districte que no tenen futbol base per poder fer servir les quotes per pagar els lloguers, donat que només disposen d'equips sèniors, uns equips sèniors històrics al barri".

Les entitats afectades no han signat encara cap conveni de lloguer per la present temporada que ja està en marxa i, en plena protesta, no han abonat encara cap quantitat. Suñé no creu, però, que això arribi a portar als clubs a la negativa de jugar partits de lliga els caps de setmana com arma de pressió, però deixa oberta la possibilitat "que un dia l'Ajuntament no ens deixi entrar al camp a entrenar o jugar per no haver pagat". Segons el màxim responsable del Mercat Nou -a la foto superior, el quart per l'esquerra- el districte ha comunicat als clubs que els preus establerts són els mateixos que a la resta de camps municipals de la ciutat. No obstant, Suñé afirma que "tots sabem del cert que a altres llocs no es paguen aquests preus i menys per camps de terra".

Segons les entitats, els preus han passat de 13 euros l'entrenament i 25 el partit a 40 i 90 euros respectivament. Més del triple en cada cas. Els clubs afectats són: UE Poble Sec, Gimnàstica Iberiana, APA Poble Sec, At. Poble Sec, Mercat Nou Magòria, At. La Palma, Zona Franca CF, Mercat de Sant Antoni, Sparta CF, Club At. Ibèria, Equipo Ja, Warriors i Port At. Club.

stats