Futbol Català
Esports Futbol 02/02/2011

De Bode, únic candidat a la presidència de l'Europa

El fins ara màxim dirigent escapulat haurà d'esperar el tràmit de la revisió de la candidatura per la junta electoral per ser escollit president durant sis anys més

àngel Garreta
2 min
Els homes forts de la candidatura continuista. D'esquerra a dreta: Parra, Isern, De Bode i Serrano

BarcelonaGuillaume de Bode repetirà mandat dins la futura directiva de l'Europa. La candidatura continuista del fins ara president escapulat és l'única que s'ha presentat en el termini que els socis del club gracienc tenien per fer-ho i que va finalitzar ahir dia 1 de febrer a la mitjanit. La junta electoral va romandre a les oficines del club escapulat fins les 00:00 hores per certificar la presentació d'una única candidatura. Ara aquest mateix òrgan haurà de revisar la llista presentada i comparar amb el cens electoral la concordança de noms, número de soci i antiguitat de les persones que acompanyaran De Bode dins la futura junta. Així s'acabarà de tancar el procés electoral obert el 7 de gener amb la celebració d'una assemblea extraordinària de socis.

Dins els noms de la candidatura presentada, destaca per sobre de tots el retorn de l'expresident Joan Josep Isern al club. De Bode va ser precisament el seu relleu en les passades eleccions de l'any 2007. L'expresident va complir la seva promesa de dirigir el club només durant quatre anys i a les urnes els socis de l'Europa van escollir De Bode per davant de l'alternativa de José González per un total de 249 i 125 vots respectivament. Dues cares noves entren a formar part del club. El nom més destacat és el de Xavier Pascual, vicepresident de la multinacional Toshiba pel sud d'Europa i que és el responsable del principal patrocinador que duu a la samarreta l'equip gracienc. L'altre, Manel Serrano, responsable del grup assessor Aliven. Dels directius que formaven part de la junta actual repetiran Agustí Tenllado i Agustí Parra. Un soci històric de l'entitat i penyista del Caliu Gracienc, Robert Biete, completa la llista.

De Bode podria incorporar, un cop proclamat president, a membres de l'actual junta que no van dimitir per poder gestionar l'Europa (en funcions) durant tot el procés electoral. Aquests directius, però, haurien de ser aprovats en un futur per l'assemblea anual de socis. El dia 4 de febrer, la junta electoral finalitzarà la revisió de la documentació aportada per la candidatura i si tot està en ordre proclamarà president Guillaume de Bode el mateix dia i mes que es van celebrar les darreres eleccions. El soci de l'Europa, que estava convocat a votar el dia 20 de febrer, no haurà de passar finalment per les urnes.

stats