Futbol Català
Esports Futbol 05/07/2011

Espanyol B i Pobla de Mafumet han acceptat pagar 395.000 euros per poder pujar a Segona B

Així ho ha confirmat l'advocat en cap del Departament d'Assumptes Legals de la RFEF, Emilio García Silvero, en declaracions a Punto Radio

àngel Garreta
2 min
El capità de La Pobla, Cristino, durant el partit de dissabte

BarcelonaL'Espanyol B i la Pobla de Mafumet, filials respectius de l'Espanyol i el Nàstic de Tarragona, tenen peu i mig a la Segona Divisió B. Així ho ha confirmat l'advocat en cap responsable del Departament d'Assumptes Legals de la RFEF (Reial Federació Espanyola de Futbol), Emilio García Silvero, en declaracions al programa 'El Mirador' de Punto Radio. Segons les seves paraules, els dos clubs catalans han donat el seu vist-i-plau a l'ens federatiu per abonar 395.000 euros i pujar a la divisió de bronze. El dia i hora límits són avui dimarts a les cinc de la tarda.

Dos equips filials més, l'Sporting B i el Saragossa B, també han acceptat les condicions de l'organisme per una plaça a la categoria superior on militen tots ells actualment. Aquesta quantitat suposa la mitjana del deute acumulat dels set equips descendits per l'AFE a Tercera Divisió i que no han pagat els contractes dels seus futbolistes. Aquests són: Alacant, Castelló, Cultural Leonesa, Poli Ejido, Palència, Rayo Vallecano B i Universitat de Las Palmas. No obstant, Poli Ejido i Rayo B podrien seguir a Segona B en acollir-se a la llei concursal. El Palència finalment se salvarà donat que va pagar dins el plaç però un defecte de forma el va incloure a la llista. D'aquesta manera, només quatre equips han de ser reemplaçats a la categoria i la RFEF ja té els quatre candidats i tots són filials: Pobla, Espanyol B, Sporting B i Saragossa B.

En paral·lel pren protagonisme el cas del nou Lleida 1939. La Federació Espanyola no admet el registre de l'entitat -obligant-la a començar des de zero a Quarta Catalana- i en el seu lloc, en aquest cas sense pagar per no tractar-se d'un club afectat per deute amb l'AFE, l'organisme espanyol ha tornat a preguntar a l'equip barceloní de la Muntanyesa si acceptaria pujar. Els de Nou Barris segurament diran que sí a canvi de no abonar ni un sol euro. D'aquesta manera i si el recurs presentat pel Lleida 1939 no li dóna la raó, la temporada vinent podrien militar a Segona B la Muntanyesa (gratis), l'Espanyol B i la Pobla de Mafumet (aquests abonan 395.000 euros).

Segons Emilio García Silvero, la compensació d'aquestes places no suposaria l'ascens del Tàrrega, el Peralada i la Gimnàstica Iberiana procedents de Primera Catalana -per quadrar el grup català de Tercera amb vint equips- sinó que aquest passaria a tenir només 18 equips durant una temporada i una única plaça de descens, la darrera, a fi de tornar a formalitzar-la amb vint equips a l'inici de la lliga 2012/2013. No obstant, pot ser que la Federació Catalana de Futbol tingui la darrera paraula en cas d'arribar a haver de plantejar una compensació del grup cinquè de Tercera i no és descartable l'ascens 'compensat' dels citats equips.

stats