Futbol Base
Esports Futbol 26/06/2011

El Barça guanya la Copa del Rei juvenil

L'equip blaugrana s'imposa a l'Espanyol en la final disputada a Ceuta (2-0) i suma el triplet, afegint aquest campionat al títol de lliga i de copa de campions

àngel Garreta
La celebració del títol sobre la gespa

BarcelonaA més de mil quilòmetres de distància, el Barça i l'Espanyol han jugat al camp del Ceuta una final de la Copa del Rei 100% catalana. Tots dos equips han mostrat al primer temps un joc imprecís, amb errades en zones de perill, però on l'equip blaugrana s'ha mostrat superior ofensivament. Ben d'hora s'ha estrenat el marcador. Al minut 10, Deulofeu ha entrat a l'àrea en diagonal per la banda dreta, ha retallat al porter i el posterior xut ha passat entre les cames de dos defenses fins al fons de la xarxa.

La millor ocasió de l'Espanyol ha arribat al minut 29 i de forma totalment indirecta. El porter blaugrana Unzue s'ha fet un embolic amb una pilota als peus dins l'àrea petita i sobre la pressió de l'espanyolista Pirulo ha perdut la pilota. Finalment, però, la defensa del Barça ha refusat el posterior perill. Pocs instants després ha arribat el segon gol barcelonista, marcador amb el qual s'ha arribat al descans. Després d'una jugada individual de Deulofeu, aquest ha cedit a Gustavo qui, des de fora l'àrea, ha engaltat un xut creuat que el porter Edgar Badia (que hauria pogut fer alguna cosa més en la seva estirada per evitar el gol) no ha pogut aturar.

Abans de la mitja part, Deulofeu ha fet una jugada similar a la del primer gol. En aquest cas, el seu xut creuat sobre la sortida del porter l'ha refusat l'espanyolista Héctor sobre la línia de gol. A la represa, tots dos equips han estat víctimes de la forta calor ambiental. El joc, irregular i lent, ha evidenciat la fatiga de tota la temporada. Les primeres accions destacades han arribat de forma consecutiva, una per cada cantó. Al minut 62, Unzue ha hagut de reaccionar amb els punys a un fort xut d'Héctor des de dins l'àrea, realitzat enmig d'un bosc de cames. Al següent contraatac, el blaugrana Ernesto s'ha plantat dins l'àrea davant el porter, forçat per la marca del seu defensor. El xut final, tímid, sense problemes per Edgar Badia.

Al minut 71, Unzue ha tornat a resultar providencial pel seu equip, aquesta vegada refusant un clar cop de cap de Gabi López, sol a la frontal de l'àrea petita. El remat del número vuit dels blanc-i-blaus, el més clar en tot el partit per l'equip espanyolista. Després de quatre minuts de temps afegit, el xiulet final ha certificat el triplet del Barça a la màxima categoria juvenil.