Futbol Femení
Esports Futbol 23/01/2011

La derrota del Rayo a Saragossa deixa l'Espanyol i el Barça ben situats a la zona alta de la classificació

L'Espanyol ha golejat la Reial Societat (7-0) després d'un primer temps aclaparador de les d'Óscar Aja, mentre que el Barça ha guanyat còmodament a un bon Sant Gabriel (3-0)

Natalia Arroyo
2 min
Sara Mérida protegeix davant la pressió d'Evelyn.

BarcelonaL'Espanyol i el Barça han fet els deures en els seus dos compromisos i han pogut sumar tres punts que valen el doble després de l'ensopegada del Rayo Vallecano al camp del Prainsa Saragossa, on les madrilenyes han perdut per 3-1. Ara la situació a la classificació és molt més ajustada: amb l'Athletic líder amb 9 punts, seguit de l'Espanyol amb 8 i el Rayo i el Barça amb 7. Un esglaó per sota s'han quedat la Reial Societat, amb 5, l'Atlètic de Madrid amb 4, el Prainsa amb 3 i el Sant Gabriel com a cuer amb un punt.

Barça 3-0 Sant Gabriel

Les de Sant Adrià han caigut en la seva visita a la Ciutat Esportiva Joan Gamper de Sant Joan Despí contra el Barça i ocupen la darrera posició de la classificació. Tot i millorar la cara i oferir molt més que resistència, les noies que entrena Pedro Martín no han trobat les ocasions per inquietar la porteria defensada per Laura Ràfols. El Barça ha portat el pes del partit al primer temps, tot i que tampoc no ha trepitjat gaire l'àrea rival. De fet, el primer gol ha arribat al minut 23' després d'un córner que s'ha servit en curt, i que ha acabat amb una centrada de Vicky que Montse Tomé ha rematat de cap amb força.

Per davant al marcador, les noies de Xavi Llorens s'han trobat més còmodes, sense la pressió de resoldre el partit. El Sant Gabriel ho ha intentat, però sense energia més enllà del mig del camp. Poc abans del descans, ha arribat la sentència en una bona passada de Marta Unzúe a l'esquena d'Olga Moreno que aprofita Maripaz per fer una brillant assistència que Olga ha resolt amb molta classe, esquivant la sortida d'Erika i rematant a porteria buida.

Amb el 2-0, s'ha arribat al descans. A la represa, Noe amb un bon xut s'ha encarregat d'acabar de sentenciar el matx. Ja sense opcions de remuntar, el Sant Gabriel s'ha animat, buscant el gol de l'honor, un gol que ha fregat i merescut en el tram final de partit.

Espanyol 7-0 Reial Societat

Ben aviat han trobat el camí del gol les periquites davant d'una Reial Societat que havia deixat sensacions d'equip sòlid en defensa. Vero Boquete ha obert el marcador ben aviat, i Marta Torrejón ha fet el segon al minut 19. Animades, les noies d'Óscar Aja han mantingut la intensitat, el ritme alt de circulació i la verticalitat. En deu minuts, s'ha acabat de construir la golejada, amb el segon de Vero al 30 i dos gols consecutius d'Erika al 34 i 38.

Poc abans del descans, Alèxia ha fet el sisè que arrodonia una meravellosa primera meitat de l'Espanyol. La Reial Societat ha sortit forta al segon temps, tractant de donar la cara, però aviat han encaixat el definitiu 7-0, obra de Vero que ha signat un hat trick. Ha aixecat el peu de l'accelerador l'Espanyol per no fer gaire sang, i el tècnic ha aprofitat el còmode resultat per donar minuts a jugadores joves i menys habituals.

L'altre resultat del grup A, a més del 3-1 del Prainsa al Rayo Vallecano, ha sigut la golejada de l'Athletic 4-0 a l'Atlètic de Madrid a Lezama, amb gols de Irene Murua al 31', Vane al 34', novament Murua al 64' i Guru de penal ja a les acaballes.

stats