Futbol Femení
Esports Futbol 05/12/2010

L'Espanyol acabarà primer, el Barça ja està classificat i al Sant Gabriel li falta un punt

L'Espanyol i el Sant Gabriel han guanyat els seus partits, mentre que el del Collerenc-Barça s'ha aplaçat a dimecres perquè les blaugranes no van poder volar ahir fins a Mallorca pel caos als aeroports

Natalia Arroyo
2 min

BarcelonaEl format de lliga que ha triat la RFEF només té una cosa positiva: la necessitat de fer càlculs i combinacions de resultats per saber qui es classifica i qui no. A falta d'una jornada per acabar la primera fase, hi ha encara detalls per tancar. L'Espanyol serà primer de grup i té lloc a la segona fase. El Barça, sense jugar a Mallorca, té segellada la classificació, però no sap si passarà com a segon o tercer. I el Sant Gabriel s'ha assegurat el tercer lloc, i ha de competir amb els punts dels rivals d'altres grups (a l'A són Prainsa Saragossa o Lagunak, al B, és només el Torrejón).

L'Espanyol va guanyar ahir a l'Estartit per 4-0, amb dos gols de Vero, i un de Kenty i Willy. Óscar Aja va aprofitar per donar entrada a jugadores menys habituals, però va certificar el seu liderat amb una nova exhibició de poder davant les gironines, que poc van poder fer.

El Barça, per la seva banda, no ha pogut desplaçar-se a Mallorca a causa del bloqueig als aeroports, i des de la Federació s'ha ajornat el matx contra el Collerenc a dimecres. El club està tenint dificultats per trobar la millor manera de viatjar i no es descarta haver de fraccionar l'expedició en avió i vaixell per poder jugar. Sigui com sigui, el resultat és intrascendent, perquè la derrota del Llevant i Torrejón (al grup C), deixa a les blaugranes com a millor terceres amb 28 punts (25, restant-li els 3 que ha sumat davant el Nàstic, cuer). Precisament juguen contra les tarragonines la darrera jornada, la qual cosa facilita la feina.

Cal recordar que la norma per triar els millors tercers està condicionada pel fet que a un dels grups, el C de Madrid i Andalusia, només hi participen 7 equips, mentre que a l'A i B juguen 8. Això fa que el tercer classificat d'aquests grups amb més rivals, hagin de restar els punts que sumin contra l'últim classificat per equiparar la puntuació a 12 jornades, com es troben al grup C. Preveint això, la situació és la següent: el Torrejón (grup C), té 19 punts i juga l'última jornada contra el Rayo Vallecano, ja classificat; Prainsa Saragossa i Lagunak tenen 27 punts -21 si se li resten els aconseguits contra el Valladolid, últim classificat- i són tercer i quart i juguen l'últim partit entre elles.

El Sant Gabriel ha guanyat al Nàstic per 0-2, amb dos gols de Marta Cubí. Aquests 3 nous punts a Tarragona, afegits a la derrota del Llevant 0-1 contra el València, confirmen a les de Sant Adrià com a terceres amb 27 punts -21 amb la compensació-. La darrera jornada juguen contra l'Espanyol i necessitarien sumar un punt per garantir-se la plaça en el pitjor dels casos, que seria que el Torrejón guanyés i sumés 22 punts. Prainsa Saragossa i Lagunak s'ho jugaran tot en el darrer partit, però un d'ells ja té garantida la plaça.

stats