Futbol Femení
Esports Futbol 12/12/2010

El Sant Gabriel fa història i es guanya un lloc al grup dels millors a la segona fase

Tot i perdre 1 a 5 contra l'Espanyol, la derrota del Torrejón en el seu partit contra el Rayo ha donat la classificació a les noies de Pedro Martín, que passen a la següent fase com a millors terceres

El Sant Gabriel celebra un gol.

Sant AdriàEl partit ha durat el que ha volgut l'Espanyol i la innocència del Sant Gabriel de cara a porteria. Sense res en joc, les visitants han sortit un pèl destensades. Les locals s'hi jugaven molt més i des del primer minut han buscat el gol que posés la primera pedra del somni de classificar-se. Certs desajustos defensius han habilitat a l'atac del Sant Gabriel un parell de bones ocasions per avançar-se en el marcador. En l'acció més clara al minut 10, Marta Cubí ha caigut dins l'àrea i s'ha demanat penal. L'àrbitre ha considerat que la infracció era fora de l'àrea, i Cristina Baudet ha xutat la falta lleugerament desviada.

Ha anat guanyant confiança a mesura que passaven els minuts el Sant Gabriel. Tenien controlat l'Espanyol, la victòria era possible. Però les periquites són letals fins i tot a mig gas, i en alguns contracops han ensenyat les urpes. Al minut 22, Erika ha fallat un u contra u davant Marina, després d'una bona jugada de Vero Boquete. La resposta ha arribat ràpid per part local, i Villagrassa, després d'una assistència de Marta Cubí amb el cap, no ha pogut superar la sortida d'Alba, com tampoc la pròpia Cubí després d'una bona acció amb Alba Mena.

El partit ha seguit intens, amb ritme, amb bones accions de combinació per part de les locals, crescudes i amb confiança. Però mica en mica l'Espanyol ha augmentat el ritme i s'ha anat trobant més còmode. Ha començat a aparèixer Monforte a l'enllaç, i Vanesa i Sandra Vilanova al mig del camp i han arribat les ocasions. I els gols. Al 32', Monforte ha aprofitat un passadís pel centre de la defensa per obrir la llauna i fer el 0-1.

El partit hagués canviat si al 39' la portera blanc-i-blava no hagués tret una mà providencial a xut de Baudet des del punt de penal. Sense l'empat, ha arribat el segon de l'Espanyol, en una bona acció de Vero. Ha sigut un cop molt dur, massa, pel Sant Gabriel. I als tres minuts, sobre el 45', novament Monforte ha marcat per fer el 0 a 3.

El segon temps ha pesat en l'ànim local, desfet per veure com, tot i donar la cara i tenir opcions per pensar en la victòria, el potencial ofensiu de l'Espanyol s'imposava. El somni de la classificació s'ha vist lluny, impossible. Per la grada, l'afició ha anat desfilant, donat per fet que el Torrejón guanyaria davant un Rayo que deixaria sumar el que calgués al seu veí. Per acabar de confirmar la desil·lusió del Sant Gabriel, en tres minuts, Willy i Erika han fet el quart i el cinquè.

Sense massa història, més enllà d'una actuació lluïda de Marina evitant una golejada major per les locals i l'alegria i explosivitat de Willy des de la banda perica, s'han consumit els minuts fins que ha arribat el gol de l'honor, aconseguit per Dori al minut 84'.

Al final, però, no ha fet falta fer un gran partit, ni una gesta, ni superar un rival molt superior, més efectiu, més contundent, més ordenat, perquè la classificació s'ha certificat en un altre partit. El que s'ha jugat gairebé dues hores més tard a Vallecas, on el Torrejón ha caigut derrotat 2-0 contra el Rayo. Així, el Sant Gabriel es suma a l'Espanyol i el Barça com a equips que formaran el grup A de la segona fase de competició.

Sant Gabriel: Marina; Eva, Ruano (Núria Guardia, 45'), Eve, Julia, Olga Moreno (Alba García, 76'); Villagrasa (Esther Gimeno, 76'), Alba; Dori, Baudet i Marta Cubí (Cristina G., 68')

Espanyol: Alba (Mariajo, 61'); Ane, Marta Torrejón (Meseguer, 45'), Lara, Sonia; Vanesa (Willy, 45'), Vilanova; Sara Mérida, Monforte, Erika i Vero.

Gols: 0-1, Monforte (32'); 0-2, Boquete (42'); 0-3, Monforte (45'); 0-4, Willy (46'); 0-5, Erika (49'), i 1-5, Dori (84')