Futbol Femení
Esports Futbol 13/02/2011

La Superlliga s'iguala encara més després de la victòria del Barça a l'Athletic Club (2-1)

El Barça s'ha refet de la derrota de la setmana passada al derbi contra l'Espanyol i ha derrotat un dels favorits al títol, l'Athletic Club gràcies a un gol de Lilo a deu minuts del final que ha desfet l'empat a un (Olga 7', Nekane 41')

Rocío López corre davant Erika al derbi.

BarcelonaAvui s'ha tancat la primera volta del campionat. Ja només falten set partits per decidir-se quins dos equips jugaran la final pel títol i la Superlliga encara no té un clar favorit. Als vigents finalistes, Rayo Vallecano i Espanyol, s'hi han sumat enguany un renascut Athletic Club i un sòlid Barça, a més d'un grup de quatre actors secundaris, encapçalats per l'ordenat Atlètic de Madrid, que sempre poden esgarrepar punts.

Barça 2-1 Athletic Club

Era el partit de la jornada. I no ha decebut. Ha sigut un matx igualat i intens, amb tots dos equips buscant els tres punts. Les culers volien reenganxar-se a la part alta i les basques aspiraven a descartar un rival i mantenir l'avantatge amb el Rayo. No ha pogut ser. De seguida s'han avançat les locals, amb un gol d'Olga al minut 7' amb un xut creuat. Xavi Llorens s'ha vist obligat a moure la banqueta ben aviat per dues lesions. Rocío s'ha trencat la clavícula i l'operaran demà i ha sigut substituïda al minut 21' per Guti. I Vicky s'ha esquinçat el turmell i ha hagut de ser canviada al minut 35 per Noemi Rubio.

Els canvis han desconcertat un pèl al Barça i l'Athletic ho ha sabut aprofitar per empatar fent l'1-1 abans del descans, gràcies a un gol de Nekane aprofitant un refús de Ràfols en un xut de falta d'Iraia. Al segon temps l'Athletic s'ha abocat a l'atac per capgirar el resultat, però el BArça ha sabut aguantar bé les escomeses visitants. El gol de la victòria ha arribat gairebé al final del partit, amb una bona acció de Lilo que defineix bé davant la sortida d'Ainhoa per donar el triomf a les seves.

Barça: Ràfols; Lau, Meli, Ani, Rocío (Guti, 21'); M.Unzue, Vicky (Noe, 35'), Montse; Olga (94', Maripaz), Corredera i Melani (Lilo, 72').

Athletic: Ainhoa; Itsaso, Marta M., Nekane, Tzibi, I.Murua, Iraia, Orueta, A.Olabarrieta (Beristain, 67'), Ibarra i Guru (Gangoiti, 46')

Gols: 1-0, Olga 7'; 1-1, Nekane 41'; 2-1, Lilo 80'.

Àrbitre: Ávalos Martos. Ha amonestat amb groga a Ràfols (86') i Olga (93') per part blaugrana, i a Marta M. (65') i Orueta (76') per part de l'Athletic.