Futbol Català
Esports Futbol 30/06/2011

Cap equip català en deute amb l'AFE

La Gramenet es posa al dia econòmicament i se salva de baixar a Catalana. La Muntanyesa ha rebut una oferta per ocupar la plaça d'un dels equips de Segona B

àngel Garreta
2 min
L'estadi colomenc podrà viure futbol de Tercera

BarcelonaLa Gramenet, que enguany ha viscut un històric i negatiu descens a Tercera Divisió, podrà mantenir la nova categoria i no acumular un segon descens administratiu després d'haver resolt favorablement tots els seus deutes econòmics de caràcter professional amb els jugadors. El club de Santa Coloma no figura dins la 'llista negra' de l'AFE (Associació de Futbolistes Espanyols) que el propi ens va fer pública ahir, dia límit de les entitats per fer net.

Els responsables de l'AFE van anunciar que 12 clubs baixaran de categoria -en algun cas una divisió més a part del descens esportiu- per no haver resolt dins de termini els deutes econòmics amb els seus jugadors. Els clubs de Segona B afectats són Alacant, Castelló, Cultural Leonesa, Poli Ejido, Palència, Rayo Vallecano B i Universitat de Las Palmas. Pel mateix motiu també baixaran els clubs de Segona B descendits que no han liquidat els seus deutes i que no trepitjaran la Tercera Divisió sinó que sumaran un descens administratiu que els enviarà directament a divions regionals dels seus grups territorials. Aquests són: Benidorm, Cerro Reyes, Estepona, Jumilla i La Muela.

El reglament de la Federació Espanyol de Futbol marcava les 12 hores del dia d'ahir com a límit per abonar els diners pendents. Segons el propi reglament, en aplicació del codi 192.2.b) els clubs anteriorment citats i afectats per aquesta situació d'impagament, perdran la categoria que havien de defensar la temporada 2011/2012. Els clubs de Primera Divisió tenen de límit fins el proper 1 d'agost. Per compensar l'absència dels clubs descendits de Segona B, la RFEF ha oferit a la Muntanyesa ocupar una d'aquestes places, segons ha avançat Catalunya Ràdio mitjançant el seu Twitter d'esports. Els responsables del club de Nou Barris estan estudiant l'oferta.

stats