Futbol Base
Esports Futbol 12/04/2011

Jordi Roger: "El Cornellà és objectivament el millor club de base després de Barça i Espanyol"

El tècnic del Cornellà de Divisió d'Honor és un dels més ben valorats entre els joves valors emergents i part culpable del bon nom de l'equip verd en l'àrea formativa

àngel Garreta
4 min
Jordi Roger, un dels tècnics de moda al futbol de base català

BarcelonaÉs un dels entrenadors de moda a la Divisió d'Honor. Va arribar a la banqueta del Cornellà fa tres temporades i en l'anterior va classificar el conjunt verd per disputar la Copa del Rei per primera vegada. Enguany, el seu equip ha tornat a fer un bon paper a la lliga i ha posat contra les cordes al Barça, fent-li suar per obtenir el títol en la darrera jornada. Jove i amb una ràpida projecció com a tècnic, Jordi Roger és un dels noms cridats a donar el salt als equips sènior de Catalunya.

Com valores l'actual temporada del Cornellà a Divisió d'Honor?

Tot i ser la pitjor de les tres que porto al club pel que fa a classificació, amb el cinquè lloc que hem ocupat, l'hem de valorar com molt bona, donat que abans d'arribar l'actual cos tècnic a Cornellà la millor classificació que s'havia aconseguit en tota la història era precisament cinquè. Nosaltres en els tres anys l'hem superat sempre i fins i tot l'any passat vam disputar la Copa com a millor tercer de tots els grups, deixant fora equips de primer nivell com Saragossa, Mallorca, Betis... Un fet històric així és molt difícil de repetir.

Precisament per aquest fet, després d'haver disputat la Copa del Rei, això confirma el Cornellà com el millor club de base rere Barça i Espanyol?

Ara mateix crec que sí. Fa uns anys que s'està demostrant que és així, i no perquè ho digui jo que ara mateix sóc l'entrenador del juvenil A, sinó que és una dada objectiva que es pot comprovar. En totes les màximes categories l'any passat el tercer classificat després de Barça i Espanyol era el Cornellà.

Quina és la clau de l'èxit del projecte de base del Cornellà segons el teu punt de vista?

Crec que és la professionalitat dels treballadors del club, tant en la coordinació amb Andrés Manzano i Juan Antonio del Rey, com tots els tècnics del club que són gent jove amb molta il·lusió. Tots ells dediquen moltes hores per allò que els hi agrada que és el futbol.

Creus que et trobes en el millor moment de la teva carrera?

El millor moment com entrenador el vaig viure l'any passat disputant la Copa del Rei, allò va ser una experiència que no podré oblidar. També haig de dir que des que faig d'entrenador he viscut moments molt bons com l'ascens amb el juvenil B de l'Europa a Lliga Nacional, o l'ascens amb el cadet de la Collblanc a Divisió d'Honor.

El següent pas és el salt per entrenar un equip sènior?

La veritat és que no tinc pressa però sí ganes d'entrenar un equip amateur. Després de cinc anys entrenant juvenils i tres a la màxima categoria ha arribat el moment de donar el salt, però ja veurem.

Al món del futbol s'ha vist alguna vegada un pare entrenant i el fill jugant a l'equip, però és curiós veure el fill entrenant i el pare d'ajudant. Tenies clar des del principi que el tàndem a la banqueta havia de ser aquest?

Des del primer dia que em van proposar ser entrenador no vaig tenir cap dubte. El meu pare és un home de futbol de tota la vida i ell i jo tenim gairebé el mateix concepte sobre aquest esport així que no podia anar malament. El cert és que des que vaig fitxar pel Cornellà vaig portar amb mi de segon a Juan Carlos Morera, que havia jugat al meu costat en actiu i també té el títol nacional, però el meu pare segueix al peu del canó ajudant en cada partit.

Creus que el primer equip del Cornellà aprofita suficientment tots els grans jugadors que genera la base, exceptuant els que firmen per clubs de més alt nivell?

Des del dia que jo vaig començar a entrenar aquí he vist que, sorgits del juvenil, estan jugant a Tercera uns quatre jugadors gairabé sempre de titular i uns altres que formen part de l'equip i amb minuts. No obstant, crec que no sóc el més indicat per respondre aquesta pregunta.

Com veus de cara al futur el canvi de camp per anar a tocar del de l'Espanyol? Serà un salt endavant per l'organigrama base o un simple trasllat?

Serà un pas endavant. Tindrem un camp més gran amb millors infraestructures i un camp de futbol 7 a banda amb un espai dedicat a l'entrenament de porters. També gaudirem de sala de gimnàs, cosa que ara no tenim. Serà un gran pas, però jo trobaré a faltar el fortí de la Via Fèrria.

Alguna gent diu que a Tercera i Primera Catalana s'està perdent nivell i qualitat respecte altres anys i que passa igual amb Divisió d'Honor i Lliga Nacional. En termes generals, estàs d'acord?

En absolut. Cada any se sent dir aquesta frase però jo crec que també cada any està tot molt més igualat i això fa que les lligues es resolguin a la darrera jornada. Així és encara més bonic aquest esport! Per valorar el nivell dels equips cal viure-ho des de dins, des de la categoria. Des de fora és molt fàcil parlar, però quan estàs dia a dia amb els jugadors i veus l'esforç diari en els entrenaments i la seva dedicació absoluta veus l'autèntic nivell que hi ha en totes aquestes categories.

stats