FUTBOL CATALÀ
Esports Futbol 05/07/2011

El jutge deixa en mans de la Federació de Futbol el futur del Lleida

Si Anabel Junyent no convenç la Federació aquest dimarts, el Lleida hauria de descendir a l'última categoria del futbol català, la Quarta Catalana

Efe
2 min
Anabel Junyent, propietària del Lleida.

LleidaEl jutge Eduardo Enrech no intercedirà davant la Federació Espanyola (RFEF) després del rebuig d'aquest organisme a inscriure el Lleida 1939, el club hereu de l'extinta Unió Esportiva Lleida, a Segona B, perquè considera que és una qüestió que afecta únicament la legislació esportiva.

El futur del Lleida 1939 com a equip de la divisió de bronze del futbol espanyol és cada vegada més complicat, després que la Federació denegués a Anabel Junyent, l'adjudicatària provisional de la unitat productiva del club, la inscripció de l'equip a Segona B per no haver registrat la nova societat esportiva ni al Consell Superior d'Esports ni a la Federació Catalana de Futbol.

L'aplicació de la resolució de la RFEF comportaria el descens del club a l'última categoria del futbol català, la Quarta Catalana, que és l'antiga Tercera Regional.

Després de conèixer la decisió de la Federació, Anabel Junyent es va posar ahir en contacte amb el jutge Enrech, que tutela el procés concursal de la UE Lleida, per demanar-li que intercedís davant la Federació i deixés patent que el club està immers en un procés judicial que preveu que els drets federatius siguin propietat de l'adjudicatària de la unitat productiva del club, sempre que aquesta compleixi amb els requisits econòmics i legals establerts.

No obstant això, segons han indicat a Efe fonts judicials, el titular del jutjat mercantil de Lleida no té intenció d'actuar sobre això perquè la Federació de Futbol no planteja cap problemàtica que afecti el procés concursal que ell tutela.

El jutge considera que la negativa de la Federació a inscriure el Lleida 1939 a Segona B respon a una qüestió purament d'administració esportiva, per la qual cosa és un problema que han de resoldre l'organisme federat i la mateixa Anabel Junyent.

L'exfutbolista i empresària té amb prou feines unes hores de marge per intentar convèncer la Federació que el Lleida 1939 té dret a ocupar la plaça de la UE Lleida a Segona B, ja que la RFEF celebrarà aquest dimecres l'assemblea en la qual elaborarà els calendaris de la nova temporada.

La ciutat de Lleida està a un sol pas, doncs, de quedar-se sense equip de futbol professional després dels 72 anys d'història de la UE Lleida, que va arribar a jugar dues temporades, la 1950-51 i la 1992-93, a la Primera Divisió.

stats