Futbol Català
Esports Futbol 12/07/2011

Els màxims golejadors del futbol català presenten xifres més baixes que uns anys enrere

El gol va car en tots els sentits en temps de crisi. La Tercera Divisió ha coronat com a pitxitxi un defensa central, Melo, amb vint dianes

àngel Garreta
1 min
Virgili -esquerra- ha passat per davant de Melo en la lluita de golejadors

BarcelonaFa uns quants anys, els davanters que presentaven millors registres de gols entre els equips catalans de les categories del futbol amateur havien superat gairebé sempre els 20 gols i en moltes ocasions havien trencat la barrera dels 30. Darrerament aquesta mitjana segueix una gràfica descendent on, tot i transformar-se menys gols, aquests valen el seu pes en punts. Enguany un cas curiós ha tingut lloc a Tercera, amb el defensa central Melo, del Cornellà, com a líder de la llista.

Entre totes les categories estatals o territorials, el davanter Rosado, a les files del Torredembarra de la Primera Regional, és qui més gols ha celebrat en la temporada que hem deixat enrere amb un total de 33 dianes. A les divisions més altes, el pitxitxi català de Segona B és Ruben Rayos "Rayo", del Lleida, amb 18 gols, seguit de l'andreuenc Miguélez (14) i el riberenc Sergio Cirio (13). A Tercera, el defensa central Melo va portar al Cornellà a liderar aquesta llista amb 20 gols. Per darrere, Planagumà del Manlleu (19) i Miguel de l'Amposta (16).

A Primera Catalana dos jugadors van aconseguir arribar a la franja dels vint. El màxim golejador va ser Pol, del Peralada amb 23 gols. A tres es va quedar Robert de l'Olot (20) i en el tercer lloc del podi es va situar Pujante de l'Olímpic Can Fatjó (19). A Preferent, Rubén del Ripollet va encapçalar la classificació del grup I amb 21 gols i Ferri, d'El Catllar, va fer el mateix al grup II amb 23.

stats