Futbol Català
Esports Futbol 09/02/2011

La Muntanyesa podria escriure noves pàgines d'història del futbol català amateur

Cap equip recent ascendit des de Primera Catalana ha quedat mai campió de lliga de Tercera l'any següent ni ha pujat consecutivament a Segona B

àngel Garreta
2 min
La 'Monta' podria escriure encara més pàgines d'història

BarcelonaPoca gent deu quedar al barceloní districte de Nou Barris que no sàpiga que el seu principal equip de futbol està protagonitzant les pàgines més brillants de la seva història. El que potser molta gent no sap, tampoc arreu de Catalunya, és que la Muntanyesa podria ser el primer club en signar dos nous registres dins el futbol amateur.

Des de la creació de la Primera Catalana, la temporada 91-92, cap equip acabat d'ascendir de Tercera Divisió ha aconseguit mai ser campió de lliga la temporada següent. D'entre tots els ascendits, només quatre clubs (Esport Badaloní, Cornellà i Vilanova) han disputat el play-off d'ascens a Segona B la mateixa temporada d'aterrar de nou a Tercera Divisió, cap d'ells sense èxit final. La "Monta" ocupa ara mateix el liderat en solitari de la lliga de Tercera, i suma una ratxa de set victòries consecutives. L'equip entrenat per Miki Carrillo, que ja té l'objectiu de la permanència a la butxaca, podria buscar aquests nous reptes d'aquí a final de lliga per tal de fer "saltar la banca" de tots els registres històrics catalans.

El Sabadell, un cas peculiar

L'any del descens del Sabadell directament de Segona A a Tercera (1993) el Sabadell B havia aconseguit l'ascens a Tercera Divisió des de la Primera Catalana. El club, però, va fer desaparèixer el seu filial i va apostar per reforçar l'equip "A" en aquella temporada a la darrera divisió estatal. L'equip va aconseguir immediatament l'ascens de categoria amb la majoria de la plantilla formada pels jugadors de l'equip filial que havia assolit la nova divisió. Malgrat això, aquest ascens computa com un èxit de l'equip "A" arlequinat i no pas de l'equip "B".

El moment més dolç de la història del club groc-i-negre

Fundada l'any 1926, la Muntanyesa va ingressar el 1955 a la Federació Catalana i va començar a disputar competicions. La temporada 1976/77, la de les noces d'or, va pujar a Primera Regional. El 1980 l'equip va arribar a Preferent i deu anys després, fugaçment a la Primera Catalana, categoria a la que no va tornar fins a la temporada 2003/04, després de guanyar-li la promoció a L'Escala. S'hi va consolidar fins que el 7 de juny del 2010 va aconseguir la seva màxima fita fins ara: l'ascens a Tercera Divisió.

stats