Futbol Català
Esports Futbol 26/06/2011

La 'Monta' frega el somni de l'ascens però el Sestao impedeix la gran gesta històrica dels catalans

L'equip de Nou Barris ha estat virtualment durant 58 minuts a la divisió de bronze. Els bascos han sentenciat el seu ascens amb dos gols letals al segon temps. Els groc-i-negres han signat en l'afegit l'empat definitiu (2-2)

àngel Garreta
3 min
El partit ha tingut un dominador en cada part

BarcelonaEl conte de fades no ha tingut final feliç. La llegenda de la Muntanyesa ha estat escrita durant 58 minuts a Nou Barris, però el Sestao ha marcat dos gols al segon temps que han deixat sense efecte la diana inicial dels locals. El barri de la Prosperitat ha fet petit el Municipal, que ha hagut de tancar portes abans de l'inici del partit per evitar un excés de públic. L'animació constant i la cordialitat amb el Sestao han regnat en l'ambient.

L'inici del partit no ha pogut dibuixar millor escenari per l'equip català. Al minut vuit, el visitant Basagoiti ha tocat clarament la pilota amb les mans dins l'àrea, tallant l'acció ofensiva del conjunt local, i l'àrbitre no ha dubtat d'assenyalar la pena màxima i mostrar cartolina al defensa visitant. Edu San José ha transformat la pena màxima i ha situat d'inici la 'Monta' amb peu i mig a Segona B. La rèplica del Sestao, tres minuts més tard, amb un remat de cap de Francisco al servei d'una falta, fregant el travesser. Poc després, Aketxe ha gaudit d'una gran oportunitat, tot sol, en el cara a cara amb el porter Marc Ramírez. El seu xut, picadet per sobre del porter, ha marxat fregant el pal. Abans del descans, el local Barriendos ha tocat la pilota amb la mà dins l'àrea en una acció similar a la del penal, però en aquesta ocasió l'àrbitre no ha considerat voluntarietat en la jugada.

A la represa, la Muntanyesa ha tingut dues opcions d'encarrilar la final, la segona la més clara. Als dos minuts de joc, Villegas ha rematat de cap fregant el pal de la porteria defensada per Álvaro. Al minut 57 ha arribat la jugada clau de la final. Un nou penal a favor de la 'Monta', altra vegada per mans de Basagoiti (en aquesta ocasió sense cartolina groga que hauria significat l'expulsió), ha servit per veure novament un duel entre Edu San José i el porter Álvaro des dels onze metres. En aquesta ocasió el jugador català ha enviat el seu remat a la base del pal.

Del possible 2-0 s'ha passat a l'empat en una falta directa d'Hernáez, perfectament executada, que s'ha colat a l'alçada del travesser defensat per Marc Ramírez. Amb un gol més, l'equip de Nou Barris hauria forçat la pròrroga, però sense temps a respirar el Sestao ha 'matat' el partit. Només tres minuts més tard del primer gol, Francisco ha entrat amb velocitat a la rematada, dins l'àrea petita, i el seu toc amb el cap ha suposat el segon pel conjunt basc. Gairebé totes les opcions locals han volat pels aires.

Al darrer minut del temps reglamentari, el capità local Villegas ha vist la vermella directa per una clara empenta a l'àrbitre en un gest d'impotència. En el segon minut d'afegit, Xavi Valls, amb un remat de cap, ha salvat el seu equip de la derrota en propi camp, signant un empat a dos que ha fet esclatar els jugadors i seguidors del Sestao amb el xiulet final. Sobre la gespa del Municipal de Nou Barris, crits dels seguidors del Sestao en favor de la Muntanyesa i dels seguidors locals en favor del Sestao en un gest màxim d'esportivitat entre rivals.

FINAL (tornada) PLAY-OFF

MUNTANYESA 2 - SESTAO RIVER 2

(anada: Sestao River 2 - Muntanyesa 1)

MUNTANYESA: Marc Ramírez, Ferran, Barriendos, Ruben (Achille, 70'), Quim Araujo, Joan, Villegas, Edu San José, Edu Aljama (Xavi Valls, 26'), Miguel Rubio (Padilla, 70') i Gerard Creus.

SESTAO RIVER: Álvaro, Basagoiti, Larrazabal, Hernáez, Jokin (Ibáñez, 85'), Cerro, Barrasa (Barrón, 61'), Francisco (Sergio, 79'), Aketxe, Chus del Prado i Sampedro.

ÀRBITRE: Fernando Navarro Collados (València)

TARGETES: Grogues a Villegas (Muntanyesa) i a Basagoiti, Hernáez, Cerro i Aketxe (Sestao River). Vermella directa a Villegas -minut 89- (Muntanyesa).

GOLS: 1-0 (Edu San José -p-, 8'); 1-1 (Hernáez, 66'); 1-2 (Francisco, 69'); 2-2 (Xavi Valls, 92').

stats