Futbol català
Esports Futbol 06/09/2011

La PB Barcino demana a la FCF que aturi l'inici de totes les lligues de base pel conflicte de la mutualitat

El president de l'entitat esportiva amenaça d'emprendre accions legals i insta l'ens a sumar-se al conveni de mutualitat de la UFEC, gratuït fins als 16 anys

àngel Garreta
2 min
La mutualitat centra els maldecaps de l'actual junta federativa

BarcelonaLa campanya electoral de l'actual junta directiva de la Federació Catalana de Futbol va prometre la mutualitat de franc per als esportistes de base. Un cop al capdavant de la nau del carrer Sicília de Barcelona, el president Andreu Subies va manifestar que, contra la seva voluntat i la dels seus directius, aquest fet no seria possible a causa del forat econòmic de l'ens. Des d'aquell moment, la qüestió econòmica de la mutualitat és una de les patates més calentes de l'actualitat del futbol català fora dels terrenys de joc.

En aquest sentit, el president de la Penya Barcelonista Barcino, Tomàs Desembre, ha dirigit un escrit a la FCF en què, sota l'argumentació de diversos punts i articles de la llei esportiva catalana, insta la junta de Subies a sumar-se al conveni que té la Unió de Federacions Esportives Catalanes (UFEC) amb l'asseguradora Mapfre, empresa que cobreix aquesta despesa al 100% fins a l'edat de 16 anys. Segons Desembre, en cas contrari el seu club "s'acolliria a l'article 23.3, 1/2000 de 31 de juliol, de la llei de l'esport català per tal de prescindir de la mutualitat esportiva actual de la Federació els casos d'esportistes amb edats iguals i inferiors a 16 anys".

Dins el mateix escrit, el màxim responsable de la Barcino considera que la llei empara les entitats de futbol catalanes per exigir no haver de gastar un sol euro en l'assegurança mèdica dels futbolistes fins als 16 anys i que per això vol que la Federació "paralitzi de manera immediata i fins a la resolució del Tribunal Català de l'Esport l'inici de totes les competicions de futbol en totes les modalitats que afectin participants amb edats de 16 o menys anys".

En una entrevista recent per a l'ARA, el president de la Federació Catalana de Futbol va afirmar en l'àmbit de la mutualitat que "en campanya vaig dir una cosa, però com a president haig de fer cas dels economistes, els auditors i els secretaris que em diuen que he de prendre una decisió que no és bona, però que garanteix l'estabilitat i el futur de la mutualitat i dels clubs".

Subies va destacar que "la Federació té mutualitat pròpia des de fa 70 anys, és l'única federació que en té, i no és només la millor de Catalunya, sinó la millor d'Espanya i del món segons diuen. Si per mantenir la nostra mutualitat hem de pagar 2 euros més al mes per nen crec que l'hem de mantenir. A més, Mapfre sortiria més car, ja que perquè sigui gratis fins als 16 anys, dels 16 als 35 anys ens cobren moltíssim més. Jo no seré el president que canviarà la nostra mutualitat que té tant prestigi per una de la UFEC a canvi que sigui gratuïta".

stats