Futbol Català
Esports Futbol 19/08/2011

La crisi afecta al manteniment del reg de la gespa artificial d'alguns camps de futbol barcelonins

L'Ajuntament vol restringir l'ús dels aspersors d'aquelles instal·lacions municipals on, per conveni, es fa càrrec del pagament de la factura de l'aigua

àngel Garreta
1 min
Els aspersors podrien tenir l'ús limitat a Barcelona

BarcelonaEls responsables tècnics de l'Ajuntament de Barcelona han visitat durant aquesta setmana diferents camps de futbol municipals per controlar la despesa d'aigua destinada al reg i manteniment de les superfícies de gespa artificial de la ciutat. El consistori, que amb alguns clubs barcelonins té signat fer-se càrrec del cost de la factura de l'aigua com a part del conveni de gestió i explotació, veu en aquesta pràctica una forta despesa econòmica que no vol assumir en temps de crisi.

És per això que treballadors municipals s'han dirigit, personalment i per sorpresa, als responsables administratius o de manteniment de diversos camps de futbol per intentar imposar mesures de contenció i limitar el reg als partits del cap de setmana. Segons fonts consultades per l'Ara, l'Ajuntament no ha comunicat de forma oficial aquesta intenció i ha enviat els tècnics amb intenció, sense èxit, de tancar la clau de pas de l'aigua 'in situ' i tornar-la a obrir només el cap de setmana. Una altra de les mesures que el consistori té sobre la taula és estudiar un pacte de pagament compartit de la factura mentre duri l'actual situació econòmica.

Fa tres anys, un precedent de força major

A l'inici de l'any 2008, Catalunya va patir una forta sequera d'aigua que va afectar a tot el territori. Els camps de futbol de Barcelona, de titularitat municipal i concedits a gestió a les entitats, van rebre la prohibició de fer servir l'aigua de reg després d'activar-se la fase 2 d'alarma. La restricció va durar pocs dies un cop el nivell d'aigua acumulada als pantans i dipòsits públics va recuperar nivells normals.

stats