Futbol Català
Esports Futbol 13/03/2011

L'imparable 'Hospi' deixa sense lideratge el Sabadell

Segona B / Resum de la jornada 29: El Santboià torna a guanyar un partit donant la sorpresa davant el Badalona. La 'Grama' és a només quatre punts de la permanència

àngel Garreta
L'Alzira ha tret un sorprenent punt del Narcís Sala

BarcelonaInteressant i sorprenent jornada pels equips catalans de Segona B. Per dalt, el Sabadell només ha pogut conservar una setmana el seu lideratge. Els arlequinats, en un partit homenatge a la seva samarreta, han cedit els punts a un L'Hospitalet que, malgrat estar encara a sis punts de la promoció, la seva imparable trajectòria li fa pensar només en coses grans d'aquí a final de temporada. El descens queda ja molt lluny. Cristian Alfonso i Cirio, amb dos gols en pocs minuts al segon tram del primer temps, han certificat la victòria davant un Sabadell que només ha pogut retallar distàncies amb un gol de Juvenal des del punt de penal a mitja hora pel final.

L'altra gran notícia l'ha protagonitzada el darrer classificat, el Santboià, que mesos després d'encaixar derrotes de forma consecutiva ha tornat a guanyar en lliga i ho ha fet davant d'un de gran, el Badalona. L'equip escapulat fa dues setmanes ocupava el liderat i ara ha caigut a la tercera posició. No obstant això, l'equip de Manolo Márquez és a només dos punts de la primera posició. Un gol de l'incombustible Monty a un quart d'hora del final ha donat el triomf als de Paco Clos.

També ha donat la sorpresa l'Alzira, el penúltim, al camp del Sant Andreu. En una primera part molt irregular, l'equip blaugrana s'ha avançat en una jugada aïllada on els visitants han tingut un cop de sort. Dani Guillen ha intentat refusar una centrada i ha acabat rematant sobre pròpia porteria i agafant a contrapeu el seu porter. Abans d'arribar al descans, Aday ha posat les taules al marcador amb un bonic remat després d'un complicat control dins l'àrea. Al segon temps, les arribades del Sant Andreu no han tingut profunditat i res ha mogut l'empat final. Els de Natxo González han caigut de la zona noble però segueixen acumulant jornades sense perdre i mantenen totes les opcions.

Per la seva banda, a Santa Coloma comencen a creure fermament en el miracle. Una setmana més, la Gramenet ha guanyat el partit i ha passat en poques jornades d'estar virtualment pensant en el descens a Tercera a tenir encara totes les opcions de permanència. El triomf per 4-2 davant un rival directe, el filial del Mallorca dirigit per Vicente Engonga, permet als colomencs situar-se a només quatre punts del Benidorm, equip que marca la plaça de promoció de permanència, la primera que evita el descens directe.

L'Oriola ocupa la darrera posició de play-off gràcies a una victòria contra el Lleida certificada amb un solitari gol de Molina, això sí, en un minut psicològic, el 44 del primer temps. Els d'Emili Vicente han gaudit d'ocasions, però no han pogut foradar la porteria rival, veient frenada la seva bona ratxa fins al moment com a visitant.