Futbol Català
Esports Futbol 06/03/2011

El Sabadell és el nou líder de la lliga

Segona B / Resum de la jornada 28: El Badalona empata a casa i cedeix la primera plaça. El Sant Andreu aprofita les ensopegades rivals per entrar dins el play-off

àngel Garreta
3 min
El Lleida s'apropa al play-off

BarcelonaUn gol de Juvenal des del punt de penal a poc més de vint minuts pel final del partit ha resultat més que suficient per signar la victòria del Sabadell al camp del Mallorca B (0-1) i situar l'equip de Lluís Carreras com a líder de la classificació. Els arlequinats han acumulat moltes jornades i s'han situat a tocar d'aquesta fita i el premi ha arribat aquesta setmana després de l'empat a casa del Badalona. L'equip arlequinat va treure profit d'una jugada polèmica -la de la pena màxima- on no queda clar si les mans assenyalades pel col·legiat són mans o la pilota toca la cara d'un expulsat Ramon que va acabar deixant al filial mallorquinista amb deu jugadors fins al final del partit. Una jugada per estar pendent del vídeo.

A Badalona, l'equip escapulat no va poder dedicar un triomf a la memòria del pare de Manolo Márquez. En les darreres jornades els badalonins s'havien mostrat com intractables al Camp del Centenari però davant del Dènia, equip de la zona baixa, la pilota no ha trobat el camí de la xarxa i el marcador no s'ha mogut i s'ha quedat al final de l'encontre com al principi. Aquest empat fa caure el Badalona al segon lloc, a un punt del Sabadell.

El gran beneficiat de la jornada és sens dubte el Sant Andreu, que fa setmanes que a base de victòries i bons resultats ha retallat distàncies amb una zona de promoció que va semblar perduda durant un temps i que ara és una completa realitat. Un gol matiner de Matamala, als tres minuts de joc, ha donat el triomf a l'equip de Natxo González contra un rival directe, l'Alacant, al qual l'equip català ha tret la quarta plaça de privilegi.

Un altre equip català que ha tret profit de la situació és el Lleida, que amb un únic gol contra el Santboià, obra d'Asier Eizaguirre amb el cap a poc més de vint minuts pel final, no veu pas impossible aspirar a la zona noble de la classificació. El play-off queda a dos punts pels d'Emili Vicente, que avui han suat de valent per superar un Santboià molt valent i ordenat que, no obstant això, veu com cada vegada és menys virtual i més real el seu descens a Tercera.

L'Hospitalet, per la seva banda, fa setmanes que va fent feina en silenci, sense perdre els partits i marcant cada vegada més distàncies sobre la plaça de promoció de permanència. De fet, a l'equip de Miguel Álvarez li queda ara mateix més propera la zona per lluitar per l'ascens que no pas la de preocupació per baixar. Contra l'Oriola, els riberencs han encarrilat el partit dins la primera mitja hora de joc, amb gols de Ciro i Cristian Alfonso. Corominas, al tram final del partit, ha posat el 3-1 definitiu i ha deixat sense efecte la retallada de distàncies al marcador que havia signat Florian amb el gol visitant.

A la zona de descens, la Gramenet ha sumat el seu segon resultat positiu de forma consecutiva, amb una victòria a domicili contra el Gandia per un contundent 1-4. Cinc punts separen ara els de Ramon Moya de la plaça de promoció de permanència, la primera que salva els equips de baixar directament a Tercera. Tot i que la distància encara és considerable i obliga a una dinàmica seguida de bons resultats, les matemàtiques s'han reconciliat amb els de Santa Coloma i ha donat a l'equip de Can Peixauet una darrera oportunitat de buscar el miracle.

Tots els resultats de la jornada

Badalona 0 - Dènia 0

Sporting Maonès 0 - Alcoià 2

Alzira 2 - Atlètic Balears 2

Mallorca B 0 - Sabadell 1

Lleida 1 - Santboià 0

Benidorm 3 - Castelló 1

Terol 3 - Ontinyent 1

Alacant 0 - Sant Andreu 1

Gandia 1 - Gramenet 4

L'Hospitalet 3 - Oriola 1

stats