Futbol Català
Esports Futbol 19/01/2011

Rovira: "L'Espanyol B és un animal ferit en l'amor propi que té ganes de mirar cap a dalt"

L'entrenador del filial blanc-i-blau es mostra segur de recuperar el camí perdut

àngel Garreta
2 min
Toni Rovira confia en les opcions de l'Espanyol B

Sant Adrià de BesòsNomés dues derrotes en les darreres onze jornades han començat a situar l'Espanyol B a tocar de la zona de privilegi de la lliga. El filial espanyolista es troba ara mateix a només tres punts de la quarta plaça del campionat que ocupa actualment el Cornellà.

L'entrenador de l'equip, Toni Rovira, ha aterrat aquesta temporada a l'entitat blanc-i-blava procedent de la Gramenet de Segona B. L'inici de temporada a Tercera Divisió va ser molt dolent pel potencial d'un equip com l'Espanyol B i la dinàmica negativa va venir acompanyada rumors que havien situat al tècnic a la corda fluixa. Un bon tram final de la primera volta i un bon inici de la segona estan fent recuperar el camí perdut a un equip que a l'agost tenia l'etiqueta de favorit gairebé indiscutible pel títol i que vol no despenjar-se per intentar tornar a la divisió de bronze.

En què ha canviat l'Espanyol B des de l'inici de temporada?

La meva tasca principal com entrenador d'aquesta plantilla és saber aprofitar la qualitat i el ritme de joc que poden oferir els meus jugadors. Darrerament estem incidint el cos tècnic i jo en aquest aspecte, el de ser intensos i constants sobre el camp. Els jugadors han sabut canalitzar la seva innegable qualitat individual en una millor traducció sobre la gespa. L'equip va començar la temporada força tendre però de mica en mica veiem com jugadors que són bons i sabien jugar, estan creixent i saben competir.

Queda enrere una primera volta que no ha estat bona per l'equip. Com s'ha vist des de dins?

Hem passat una etapa d'adaptació i ara comencem a tenir les idees més clares. Som un animal ferit en l'amor propi a la primera volta, rendint per sota de les nostres possibilitats, i ara tots tenim ganes de demostrar que ens mereixem estar més a dalt a la classificació.

L'equip, però, segueix desaprofitant moltes ocasions en atac.

Sí, però no em preocupa. El problema seria no generar ocasions ni perill i això ho fem moltes vegades cada setmana. No puc dir-li res a un jugador que falla un gol si també fallen els cracs que juguen a Primera.

És clau disposar de gairebé tots els efectius cada setmana?

Dins l'equip hi ha actualment una competència terrible per poder jugar de titular. Tot i que el filial serveix per nodrir de futbolistes el primer equip, disposar moltes setmanes seguides gairebé dels mateixos jugadors també ajuda a mirar cap a dalt i a poder donar continuïtat al treball que fem jornada a jornada.

Com veu el present més immediat de les jornades que vindran?

Jo no tinc cap tipus de dubte que al final de la segona volta haurem fet coses importants pels nostres objectius. D'aquí poc es començarà a decidir tot i la lliga es trencarà clarament per dalt.

L'Espanyol B jugarà la promoció d'ascens?

Veient com està treballant la gent, amb ganes i intensitat, crec en les nostres opcions fins al final de la lliga.



stats