Futbol Català
Esports Futbol 05/08/2011

L'Espanyol B completa el quadre de semifinalistes

Després de tres jornades veient màxim un gol pel partit, el quart dia de la fase de grups de l'Històrics va deixar sis gols als registres, quatre d'ells del filial espanyolista

àngel Garreta
3 min
Torneig Històrics

BarcelonaEl futbol no és futbol al complet sense gols i els tres primers dies de l'edició d'enguany de l'Històrics van oferir poc tast de la millor essència d'aquest esport... fins que va arribar l'Espanyol B. El filial blanc-i-blau, amb alguns jugadors del juvenil, va superar 1-0 al Masnou i 3-0 al Martinenc. Per la seva banda el conjunt organitzador va guanyar al segon partit al Masnou per 2-0 i es va jugar a una carta passar a semifinals davant un Espanyol B intractable.

El desenvolupament del grup 4 va anar de menys a més en intensitat i futbol. Al primer encontre entre Espanyol B i Masnou, els de Sant Adrià van mantenir la possessió de la pilota però van veure com el primer remat amb intenció era del Masnou, a botes de l'exjugador espanyolista Romero, que va disparar una canonada des de 30 metres per posar a prova els reflexes de Pau. A tocar del final de l'encontre, una gran passada en profunditat des de mig camp cap a l'interior de l'àrea va deixar sol Kilian davant el porter i va significar el gol del triomf blanc-i-blau.

Al segon partit, el Martinenc va oferir un futbol de força i combinació poc propi d'aquestes alçades d'agost, clara mostra de voler agradar al públic assistent com a entitat organitzadora d'aquest clàssic trofeu. Els 'diables vermells' van estrenar l'electrònic de La Verneda al minut 17 quan Pele va ser el més llest de la classe robant-li la pilota al defensa Jaume Bosch i fent l'1-0 en el cara a cara amb el porter. Al minut 36, el porter del Masnou, Cesc, va sortir de l'àrea per evitar un remat a porteria sense oposició i va tocar la pilota amb les mans. El col·legiat Miguel Teruel li va mostrar cartulina groga, perdonant-li l'expulsió. Per part dels homes de Claudio Festa, el davanter Marc Pérez va tenir, de cap, la millor ocasió per empatar. A un minut pel final, Xavi Morón, de falta directa, va fer el definitiu 2-0.

Al darrer i decisiu partit (un cara o creu entre Espanyol B i Martinenc), els nois entrenats per Raúl Longhi no van deixar opció a la sorpresa. Passat el quart d'hora, Yeboah va aprofitar-se d'una passada massa curta del defensa Lobera al seu porter per foradar la xarxa. Quatre minuts més tard, Cristian va rebre del propi Yeboah dins l'àrea, amb una màgica assistència d'esquenes, per fer el 2-0. Per part del Martinenc, Mario va tenir opció per retallar distàncies al minut 32, però va fallar en el cara a cara davant la porteria. Al minut 40, Blanchart va rematar la golejada més àmplia del que portem de torneig en favor del quart semifinalista d'aquesta edició, l'Espanyol B.

TRIANGULAR A FONS

Jugada de crac: Minut 10 del partit Martinenc - Masnou. Daniel López assisteix en profunditat a un company a tocar de l'extrem de l'àrea amb un barret que va servir a la vegada per superar un rival, al més pur estil brasiler.

L'anècdota: L'Espanyol va anunciar que el seu primer equip estrenaria per primera vegada la nova equipació suplent. El seu filial es va avançar unes poques hores i la va fer servir en tots dos partits de grup de l'Històrics, malgrat que contra el Martinenc podria haver jugat amb la titular.

El millor del triangular: Olavide, porter del Martinenc. Decisiu en moltes accions d'atac contra el seu equip. Espectacular en una jugada al minut set de partit contra l'Espanyol B, aturant un primer remat sobre la línia de gol amb un bloqueig similar al voleibol i, només aixecar-se del terra, treient dos punys salvadors en una segona canonada des de dins l'àrea petita.

LA FITXA DE LA JORNADA

Municipal de la Verneda · Grup 4 (4 d'agost)

ESPANYOL B 1 - MASNOU 0

Espanyol B (onze inicial): Pau, Arroyo, Josu, Héctor, Zou, William, Tiko, Miravent, Kilian, Pirulo i Gil.

Masnou (onze inicial): Asier, Gerard Sanz, Ezquerra, Lavilla, Marc Esteban, Daniel Morales, Buenache, Castellanos, Romero, Villegas i Cheikh.

Àrbitre: Molina Fernández

Targetes: cap

Gols: 1-0 (Kilian, 41')

_________

MARTINENC 2 - MASNOU 0

Martinenc (onze inicial): Olavide, Nico, Alburquerque, Suárez, Campos, Aleixandre, Xavi Morón, González, Pele, Joel i Boter.

Masnou (onze inicial): Cesc, Romera, Jaume Bosch, Jonathan Reina, Cristian Martín, Daniel López, Gerard Alonso, Mattioni, David Gascón, Marc Pérez i Gerard Sanz.

Àrbitre: Miguel Teruel

Targetes: Groga a Cesc (Masnou)

Gols: 1-0 (Pele, 17'); 2-0 (Xavi Morón, 44')

_________

ESPANYOL B 3 - MARTINENC 0

Espanyol B (onze inicial): Jose, Albarran, Blanchart, Bonilla, Clerc, Emi, David López, Cristian, Gabi, Taoré i Yeboah.

Martinenc (onze inicial): Olavide, Lobera, Hinojosa, Fuster, Edu, Héctor, Pau, Dani, Pedro, Manel i Mario.

Àrbitre: Rodríguez Carballas

Targetes: cap

Gols: 1-0 (Yeboah, 16'); 2-0 (Cristian, 20'); 3-0 (Blanchart, 40')

stats