Futbol Català
Esports Futbol 30/03/2011

Xavi Roca: "La proposta de futbol que té el Sabadell està reconeguda per tothom i donarà resultats"

El secretari tècnic de l'entitat repassa el present i el futur esportiu dels arlequinats

àngel Garreta
3 min
Xavi Roca veu amb optimisme el futur del seu equip

BarcelonaA la Nova Creu Alta respiren els aires del liderat i des de l'exterior tot són elogis cap a l'estil de futbol que practica l'equip entrenat per Lluís Carreras. L'afició arlequinada ha reforçat enguany la creença d'un ascens a Segona A. Fora del terreny de joc i les banquetes, la responsabilitat de la composició de la plantilla de l'equip que ara mateix mana al grup tercer de Segona B recau sobre la figura de Xavi Roca, cap visible de la secretaria tècnica de l'entitat.

Veure l'excepcional temporada del Sabadell suposem que deu deixar molt satisfeta la secretaria tècnica, oi?

La veritat és que sí, i amb l'afegit que hem tingut lesions importants i no han afectat al rendiment de l'equip. Tots els jugadors són importants i han aportat i sumat per ser on som. Això demostra que hi ha una bona plantilla.

El Sabadell ha fitxat enguany el seu "Guardiola" particular?

De Guardiola només n'hi ha un. Igual que de Lluis Carreras també. El que sí és cert és que teniem molt clar el perfil d'entrenador que voliem per l'equip i l'aposta ha sortit bé.

A Lluís Carreras li estan sortint molts pretendents, el Sabadell ja treballa amb el futur de la banqueta? Amb ell? Amb previsió que potser no hi sigui?

És cert que jugar com ho està fent el Sabadell té molt mèrit, i més en aquesta categoria. Això no ha passat desapercebut i ha sortit alguna notícia fent referència al futur del nostre entrenador. Nosaltres volem que segueixi amb el nostre projecte i ell vol continuar. Partint d'aquesta base, al futbol poden passar moltes coses, però la predisposició per les dues parts de continuar lligats existeix.

En cas de pujar a Segona A, afectaria molt al pressupost destinat a fitxar? Es retocaria en gaire nombre de jugadors la plantilla?

Nosaltres ja planifiquem la propera temporada. En principi ens hem de posar en el pitjor dels casos, és a dir, que continuem a Segona B. Ara bé, hem de considerar la possibilitat de pujar i deixar aquest marge per poder incorpora jugadors d'un perfil superior donat que, evidentment, el pressupost seria superior . Tenim una orientació del pressupost en cas de militar novament a Segona B, en canvi per la divisió de plata no hem fet números.

De l'etapa en què Xavi Roca jugava al Sabadell a l'actual, hi ha alguna "tecla màgica" que hagi provocat aquest salt endavant?

Crec que la clau és una proposta de futbol diferent. Una visió que compartim un grup de gent que veiem el futbol d'una manera semblant, que tenim molta il·lusió i que tots plegats fem un gran grup de treball.

Marc Fernández s'ha convertint en la gran sorpresa de l'equip i un dels nous referents del Sabadell. Tu vas coincidir amb ell a l'Europa en la teva darrera temporada en actiu. Ja li vas trobar tot aquest potencial o t'ha sorprès abans d'hora?

Tant ell com altres joves de l'actual plantilla han tingut enguany molt protagonisme al camp i han donat molt bona resposta. Jo li veia potencial l'any passat però crec que és un jugador que creix i dóna millor rendiment amb continuitat i confiança, i ara la té.

Haver sigut un jugador d'elit, que també ha trepitjat l'estranger i que posteriorment ha tastat també les categories del futbol català, fa estar millor preparat per posar l'ull en els fixatges d'aquestes divisions o no té res a veure?

Té a veure però no ho és tot. Evidentment intento aprofitar tot allò que m'ha aportat el futbol durant la meva trajectòria, però haver tingut èxit com a jugador no és garantia per poder ser bo en altres aspectes del futbol.

Al marge dels resultats, l'estil de joc del Sabadell representa un punt de satisfacció personal?

I tant! La proposta de futbol que té el Sabadell està reconeguda per tothom. L'estil és igual dins i fora i sigui qui sigui el rival. Això sí, som conscients que al final, aquesta proposta ens donarà resultats un dia o altre. Tenim clara la nostra forma d'entendre el futbol però sense perdre de vista que aquesta és l'eina o la millor forma per obtenir els bons resultats.

stats