Futbol internacional
Esports Futbol 11/08/2012

Un futbolista italià s'encadena davant la seu de la Federació per iniciar una vaga de fam

Emanuele Pesoli va ser condemnat aquest divendres a tres anys d'inhabilitació per la seva implicació en la trama de frau esportiu

Efe
2 min

RomaEl futbolista Emanuele Pesoli s'ha encadenat davant la seu de la Federació de futbol italiana (FIGC) per iniciar una vaga de fam en protesta contra la sanció de tres anys d'inhabilitació rebuda per la seva implicació en la trama de frau esportiu que ha esquitxat el 'calcio'.

L'acció del futbolista, de la qual n'han informat els mitjans de comunicació italians, arriba un dia després que la Comissió Disciplinària de la FIGC –la primera instància en la justícia esportiva–emetés les sancions per la trama de compra de partits i de frau en les apostes esportives en el futbol italià.

Pesoli, exjugador del Siena i actualment al Verona, ha assegurat que se sent "ferit" per la condemna, i demana poder confrontar-se amb aquells que l'acusen. "No poso en dubte el treball dels magistrats però voldria defensar-me d'una forma justa", ha assenyalat.

A més de Pesoli, la Comissió disciplinària va emetre altres 23 condemnes esportives entre clubs, jugadors i personal federat. Enntre tots aquests noms destaca el tècnic del Juventus, Antonio Conte, per a qui l'organisme va disposar deu mesos d'inhabilitació.

Van quedar absolts, en canvi, Leonardo Bonucci i Simone Pepe –tots dos jugadors de la Juve–, igual que el davanter Marco di Vaio, ja que el futbolista que va acusar-los es va contradir.

Entre les sancions imposades ahir per la Comissió Disciplinària de la FIGC figura també el descens automàtic de categoria al Grosseto i al Lecce, a més d'una multa de 30.000 euros per a aquest últim, per responsabilitats en aquest escàndol de compra de partits.

Aquestes sancions s'emmarquen dins de l'escàndol per l'existència d'una trama, amb ramificacions a l'estranger, que va condicionar o va intentar condicionar durant diversos mesos i fins a la temporada 2010-2011 els resultats d'alguns partits de diverses categories del futbol italià.

L'escàndol va ser destapat el passat estiu per la Fiscalia de Cremona (nord d'Itàlia) i en ell s'han vist implicats clubs i jugadors tant de la Primera com la Segona Divisió, així com de categories inferiors.

La investigació per la Justícia ordinària, que s'ha separat en diverses línies de recerca, segueix endavant, mentre que per la via esportiva ja s'han celebrat diversos processos, que han comportat importants sancions per a clubs com el Siena i l'Atalanta, o per al excapità d'aquest últim Cristiano Doni.

stats