Futbol Femení
Esports Futbol 05/02/2012

El Barça femení punxa contra el Rayo (3-2) i dóna emoció a la zona alta de la classificació

Les blaugranes encaixen la primera derrota de la temporada a Vallecas i perden els tres punts d'avantatge sobre l'Athletic Club, que ha guanyat 7-2 al derbi basc i ocupa la segona posició amb 55 punts, els mateixos que el Barça, que segueix líder

Chini xuta davant la defensa de Melanie.

BarcelonaEl Barça ha sumat la primera derrota de la temporada davant el Rayo Vallecano a Madrid per 3-2 i perd l'avantatge que tenia sobre el segon classificat, l'Athletic Club, que se situa empatat a 55 punts amb les blaugranes després de golejar la Reial Societat en el derbi basc de Lezama (7-2). La victòria ahir de l'Espanyol, tercer amb 51 punts, permet les periquites retallar punts sobre el líder, consolidar-se com a alternativa real en la lluita pel títol, i posar emoció a la zona alta de cara a la segona volta que tot just fa dues jornades que ha començat.

Les de Xavi Llorens visitaven Vallecas amb molt de respecte, conscients que, malgrat la dinàmica irregular del conjunt madrileny, el Rayo continua sent un dels pocs rivals capaços d'esgarrepar-li punts al líder. I així ha estat. Vicky, amb un gol de falta, ha avançat les visitants, però Jade ha aconseguit fer l'empat de seguida, amb un bon xut ras. La davantera Sonia, amb una suau vaselina, ha tornat a donar avantatge a les blaugranes, però Chini s'ha encarregat de posar el 2-2 cinc minuts abans del descans. A la represa, i després d'un empat per mans dins l'àrea, Jenny ha fet el definitiu 3-2 que suposa la primera ensopegada del Barça a la Lliga, que només havia concedit un empat contra l'Espanyol al derbi de Sant Adrià.

El Sant Gabriel, en el partit que ha tancat la jornada, ha golejat el Màlaga per 5-0 per confirmar la seva desena plaça a la classificació. Tres gols de Marta Cubí, el primer al quart d'hora de joc amb un bon xut i, els altres dos, ben entrada la segona meitat, han encarrilat el triomf per a les noies de Pedro Martín. Ja a les acaballes, Dori, amb una vaselina, i Rocío, després d'una gran acció individual, han arrodonit la golejada local.

Aquest resultat ha beneficiat l'Estartit, que a Santander ha aconseguit una important victòria 3-5 davant el Reocín per escapar-se tres punts per sobre del descens. Patri ha avançat el conjunt càntabre al minut 15, però Mery, amb dos gols, ha capgirat el marcador per situar l'1-2 abans del descans. Tania ha ampliat l'avantatge al 72, però Andry i Claudia han tornat a empatar el matx a vuit minuts del final. Les noies de Rafa Gil han completat la gesta al minut 85, quan Carolina ha fet el 3-4. Superat el temps reglamentari, Carla ha sentenciat amb el 3-5 definitiu.