Futbol Femení
Esports Futbol 01/07/2011

El Mundial femení arrasa a Alemanya

El partit que va disputar la selecció amfitriona contra Nigèria va tornar a omplir l'estadi i va batre rècords d'audiència en televisió, amb més del 50% de quota de pantalla

Natalia Arroyo
2 min
Homare Sawa celebra el seu hat trick avui contra Mèxic.

BarcelonaNo només perquè són les vigents campiones del món (van guanyar en 2003 i 2007). No només perquè juguen a casa. Les noies de la selecció d'Alemanya volen convèncer el públic –i ho estan fent– que l'espectacle del Mundial femení val la pena.

Després d'omplir l'estadi olímpic de Berlín amb més de 74.000 espectadors i una mitjana de 15 milions d'espectadors a la televisió, ahir l'Alemanya-Nigèria va tornar a batre rècords i va arribar al 51,7% de quota de pantalla i una mitjana de 16,39 milions d'espectadors seguint l'1-0 que va classificar les alemanes per a quarts de final.

Gairebé el mateix seguiment que als Estats Units i la Xina

Fins el moment i en les dades que la FIFA ha recollit després dels deu primers partits de Mundial, Alemanya va camí de convertir-se en un dels millors campionats de la història pel què fa a repercussió. Gairebé 300.000 persones han presenciat un matx en directe als estadis, amb una mitjana de 27.895 espectadors per partit. Aquesta dada només la superen els mundials del 1999 als Estats Units i el de la Xina del 2007, països, tots dos, amb moltíssima més població que Alemanya.

Primeres seleccions classificades

Després de disputar-se dues jornades de la fase de grups, França, Alemanya i Japó ja saben que tenen un lloc als quarts de final perquè, amb sis punts, dominen els seus grups. Falta per concretar si totes elles ho faran com a primeres o segones classificades. Del grup A, franceses i alemanyes no han trobat rivals en les seleccions de Nigèria i Canadà. En el grup B, Nova Zelanda ha perdut tota opció de classificar-se després de perdre contra Anglaterra (1-2), que, amb quatre punts, es jugarà el seu pas a quarts contra Mèxic, que en té un i avui ha caigut golejat 4-0 contra la potent selecció japonesa, que ha tingut una protagonista, Homare Sawa, autora d'un hat trick.

stats