Futbol Femení
Esports Futbol 26/06/2011

Gairebé 100.000 persones vibren en la jornada inaugural del Mundial femení d'Alemanya

El primer partit de la cita mundialista se l'ha endut França (1-0) contra Nigèria a Sinsheim, mentre que les amfitriones han derrotat Canadà (2-1) a Berlín en el segon duel de la tarda

La selecció d'Alemanya agraeix l'afició de Berlín el seu suport durant el partit inaugural del Mundial.

BarcelonaJa el primer dia, Alemanya ha demostrat que el seu Mundial serà un punt d'inflexió per al futbol femení i ha omplert els estadis de Sinsheim i de Berlín amb 25.475 persones a l'Arena Rhein-Neckar i 73.680 a l'Estadi Olímpic.

França 1-0 Nigèria

Qui primer ha trencat el gel han estat les seleccions de França i Nigèria. Les noies de Bini Bruno han derrotat Nigèria per 1-0 gràcies al gol de Marie-Laure Delie als deu minuts de la segona meitat. En una bona acció d'atac del combinat francès, Le Sommer ha fet una centrada enverinada a l'àrea que la defensa de Nigèria no ha encertat a refusar. La pilota ha caigut als peus de Delie, que ha controlat, un pèl alt, però ha esperat amb paciència la caiguda de la pilota per fulminar Dede des de l'àrea petita. França, sòlida i molt solvent físicament, ha resistit les escomeses africanes per segellar el primer triomf al Mundial.

Alemanya 2-1 Canadà

Al segon partit de la jornada inaugural entre Alemanya i Canadà, les locals han pogut golejar una generosa selecció canadenca que ha deixat molts forats en defensa. Garefrekes i Okoyino han sigut les jugadores més actives en atac per a les noies que entrena Silvia Neid. Totes dues han pogut marcar més d'un gol. L'extrem dret ha obert el marcador al minut 10, rematant al segon pal una centrada passada de Babett Peter després d'un servei de banda alemany.

Abans del descans, Okoyino ha ampliat l'avantatge aprofitant una mala basculació de la defensa canadenca. Les de Carolina Morace han avançat molt la línia defensiva i han facilitat els atacs verticals del combinat germànic, que s'ha trobat moltes accions davant McLeod, la millor de Canadà. El segon temps ha perdut intensitat, amb Alemanya més replegada i reservant-se per sortir només a la contra, molt vertical. A falta de vuit minuts, la capitana Sinclair ha posat emoció al matx amb un gran gol de falta que ha significat el definitiu 2-1.